CHP Şanlıurfa İl Başkanvekili Barut; "Torpil ve Dayatma İle Atanan Rektör Şehrimize İhanet Olur"

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa İl Eğitim Komisyonu tarafından aylardır rektör atanamayan Harran Üniversitesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi. Komisyon adına açıklama yapan İl Başkanvekili Halil Barut, 'İktidar vekilleri veya her kim olursa olsun bürokrasinin torpil ve dayatmasıyla olacak herhangi bir rektör ataması şehrimize ancak ve ancak ihanet olur' dedi.

 

Şanlıurfa İl Başkanvekili Halil Barut  tarafından, Harran Üniversitesinin aylardır çözülemeyen rektör sorunu ve üniversitenin depremde gösterdiği performansın ele alındığı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

CHP Şanlıurfa İl Başkanvekili Halil Barut tarafından yapılan açıklamada, “CHP İl Başkanlığı Eğitim Komisyonunun yaptığı akademik çevreler ile olan istişareler ve saha çalışmaları gösteriyor ki 196 öğretim görevlisi ve yaklaşık 25 bin  öğrencinin bulunduğu şehrimizin tek üniversitesi olan Harran Üniversitesi, 3 aydan fazla bir süredir rektör atamasının yapılmaması sebebiyle deprem afeti süresince herhangi bir temsiliyet gösterememiştir. Ayrıca üniversite birimleri sahada organize çalışmalar yapamamış ve Şanlıurfa ile çevre illerimizde sarılabilecek bir çok yara sarılamamıştır. Bunun yanında üniversite kampüs işleyişinde ve bilhassa üniversite araştırma hastanesinde görülen boşluk ve aksaklıklar giderek halkımızın sabrını taşırma noktasına gelmiştir. Üniversite ve rektör atamalarının ranttan uzak siyasi mercilerin etkileri altında kalmadan üniversite ve şehrin sosyokültürel yapısını bilen, liyakatli ve yönetme kabiliyetine sahip, bilimsel çalışmaları pekiştirecek bilgi, birikim ve akademik donanıma ve vizyona sahip, şehrimize yakışır liyakat ehli kişilerin atamasına öncelik verilmelidir. İktidar vekilleri veya her kim olursa olsun bürokrasinin torpil ve dayatmasıyla olacak herhangi bir rektör ataması şehrimize ancak ve ancak ihanet olur.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Harran Ünviersitesi rektör gündem