CHP Urfa Milletvekili Aday Adayı Sarı Consult Media'yı Ziyaret Etti

TAKİP ET

Consult Media'yı ziyaret eden CHP Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Rıfat Sarı, Urfalılar adına dayanışma mesajlarını vurguladı. Seçimlere dair verdiği demeçte ise 'Önemli olan dar çerçevede Urfa'nın geniş çerçevede ise Türkiye'nin girdiği çıkmazdan bir an çıkmasıdır' ifadelerine yer verdi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere kısa bir süre kala Consult Media’ya yapılan ziyaretlerde sıklaşmaya başladı. Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olan Rıfat Sarı, Consult Media’yı ziyaret ederek, görüşlerini paylaştı.

Haber Şanlıurfa’ya kısa bir demeç veren Rıfat Sarı, seçimlerin özellikle Urfa için yeni bir ufuk açacağına inandığını belirtti ve “Benim aday olup olmamam önemli değil. Önemli olan dar çerçevede Urfa’nın geniş çerçevede ise Türkiye’nin girdiği çıkmazdan bir an çıkmasıdır” dedi. 

“TÜRKİYE ÇÖKMÜŞ DURUMDA"

Eğitim, sağlık ve hukuk gibi konulardan Türkiye’nin çökmüş durumda olduğunu vurgulayan Sarı verdiği demeçte, “Hiç kimse kendini güvende hissetmiyor, adalet kapısı hak arama kapısı olmaktan çıkmış. Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi gibi kurumların tamamı silsile olarak bozulmuş durumda. CHP önderliğindeki Millet İttifakı iktidara gelirse, ki ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun en az yüzde 7-8 farkla geleceğine inanıyorum, meclis çoğunluğunu da Millet İttifakının ele geçireceğine eminim. İşleri çok zor, Türkiye özellikle son 10 senedir tahrip oldu. Bu tahribatları düzeltmek için milletvekili seçilecek kişilerin, çok büyük donanıma sahip olması gerekiyor, çok çalışmaları gerekiyor ve Türkiye’yi tekrar düze çıkarmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

CHP ve Millet İttifakı bileşenlerinin bu sorunları düşünerek, buna göre aday listesi hazırlayacağına hiç şüphesi olmadığını söyleyen Sarı, “hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Sarı demecinde, Ankara’da kurulan Urfalılar derneği gibi yapıların çok pasif kaldığını da belirterek, siyasete girmesinin de etkisiyle bu durumu düzelteceklerini söyledi.

RIFAT SARI KİMDİR?

1973 yılında Şanlıurfa Bozova’da doğan Rıfat Sarı, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 1996 yılında mezun olduktan sonra yine Ankara Üniversitesi’nde Medeni Usul Hukukunda yüksek lisansını tamamladı.

Sarı, Kastamonu, Batman Gercüş, Balıkesir Sındırgı gibi bölgelerde Cumhuriyet Savcılığı görevini üstlendi. Bunun yanı sıra kariyerinde Terme Başsavcılığı, Yargıtay tetkik hakimliği ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı gibi görevleri de yerine getirdi.