CHP ve İYİ Parti'den Seçim Açıklaması

TAKİP ET

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından seçim tartışmaları kaldığı yerden başladı. CHP ve İYİ Parti seçimin zamanında yapılmasını istiyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partililerin 18 Haziran seçimlerinin ertelenmesi taleplerinin altında seçimden kaçma iradesi olduğu suçlamasında bulundu. Anayasa’ya göre seçimin ancak savaş halinde ertelenebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Savaş olmadığına göre, seçim ertelenemez.” dedi. YetkinReport’un sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç’ın “Seçimler ivedilikle tehir edilmeli” sözleri üzerine, hukukun herhangi bir kişi, zümre ve sınıfa özel uygulanamayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, yapılması gerekenin bir an evvel seçim tarihinin belirlenmesi ve YSK’nın gerekli düzenlemeleri yapması olduğunu söyledi.

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise seçim tarihi tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Hem sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır" ifadelerini kullandı.
 

İYİ Parti CHP seçim gündem deprem