CHP ve İYİ Parti Milletvekillerinin Dokunulmazlıklarıyla İlgili Karar!

TAKİP ET

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.

TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. CHP, İYİ Parti ve HDP’li üyelerin katılmadığı toplantıda, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki Hazırlık Komisyonu raporu görüşüldü. 

Yaklaşık 1 saat basına kapalı süren toplantıda; Ali Mahir Başarır’ın 'mahkeme heyetine müdahale ve saygısızlık', Lütfü Türkkan'ın 'şehit yakınına hakaret' ve 'basit yaralama' suçlarından hazırlanan fezlekeler kapsamında dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde rapor değerlendirildi. 

Yapılan değerlendirme sonunda Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar alındı. Söz konusu komisyon kararı yarın TBMM Genel Kuruluna sunulacak. İki milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili son karar, genel kuruldaki oylamada verilecek. CHP’li Ali Mahir Başarır, komisyon aşamasında yazılı ve sözlü savunma vermezken, İYİ Partili Lütfü Türkkan ise Hazırlık Komisyonunda yazılı savunma sunmuştu. Başarır ve Türkkan, bugün de komisyonda sözlü savunma yapmadı.
 

Ali Mahir Başarır İYİ Parti Lütfü Türkkan CHP TBMM dokunulmazlık