ÇİFTÇİLER ŞANLIURFA-MARDİN KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

TAKİP ET

Güneydoğu'da Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'in de aralarında bulunduğu 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ.'ye (DEDAŞ) bölgede tarım yapan çiftçilerin tepkileri artarak devam ediyor.

DEDAŞ'ın elektrik kesintilerine karşı çiftçilerin yol kapatma eylemleri yayılıyor. Urfa-Mardin yolunu trafiğe kapatan çiftçilere, jandarma gaz bombalarıyla müdahale etti. 
 
Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Çobanderesi mevkinde bir araya gelen çiftçiler, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) kesintilerine karşı Urfa-Mardin karayolunu traktör ve araçlarıyla trafiğe kapatarak protesto etti. Sabah erken saatlerde toplanan çiftçiler, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin ürünlerini kuruttuğunu, mağdur olduklarını ve sorunlarının çözülmesini istedi.
 
Yol kapatma eylemi nedeniyle Urfa-Mardin Karayolu'nda uzun araç kuyruğu oluştu. Eylemin yapıldığı alana çok sayıda asker gönderildi. Çiftçileri ablukaya alan jandarma, yolun açılmasını ve çiftçilerin dağılmasını istedi. Çiftçiler eylemlerini sonlandırmayı kabul etmeyince, jandarma gaz bombalarıyla saldırdı. Birçok çiftçi gazdan etkilenirken, çiftçilerin jandarma müdahalesi sonrası bekleyişi sürüyor. Çiftçilerin yolda kalan araçlarından kaynaklı trafik akışı sağlanamadı. 
 
DEDAŞ'ın kesintilerine karşı daha önce de çiftçiler Siverek, Hilvan ve Viranşehir'de de aynı taleplerle eylemler düzenlemişti. 

 Jandarmanın yolu açmasını istediği çiftçiler, eyleme devam edince, jandarma biber gazlı müdahalede bulundu. 
 
Müdahalenin ardından eylemlerinde ısrar eden iki çiftçi gözaltına alındı. Jandarma, ablukaya aldığı çiftçileri dağıtarak, uzun kuyrukların oluştuğu Urfa-Mardin Karayolu'nu trafiğe açtı. 
 
BU İNSANLARIN TEK DERDİ ÜRETMEK

Konuyla alakalı sosyal medya hesaplarından görüntüleri paylaşan ve tepki gösteren CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “bu insanların tek derdi üretmek ancak AKP her zaman olduğu gibi çiftçiden yana değil, sermayeden yana oldu” diyerek tepki gösterdi.

Çiftçilerin yaptığı eyleme ekiplerin Toma’larla, Kirpi’lerle gittiğini ifade eden Aydınlık, “sanki Suriye'ye operasyona gidiyorlar. Yahu hiç mi utanmıyorsunuz milletle askeri karşı karşıya getirmeye, çiftçi sesini duyurmak için daha ne yapsın” diyerek sözlerine devam etti.

 

çi̇ftçi̇ler şanliurfa-mardi̇n karayolunu trafi̇ğe kapatti