Çocuklardaki Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

TAKİP ET

Kış mevsiminin kendisini iyice hissettirmesi ile birlikte çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına sık sık rastlanmakta. Dr. Necmi Eşiyok, mevsimsel geçişlerden dolayı çocuklardaki rahatsızlıklar hakkında bilgiler verdi.

Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülmektedir” diyen Eşiyok, şunları kaydetti: "Çocukların özellikle okul gibi kalabalık ortamlarda fazla zaman geçirmesi bu hastalığa zemin hazırlamaktadır. Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonunun sık görülmesinin temel sebepleri arasında henüz bağışıklık kazanmamış olmaları ve hijyen kurallarına yeterince uyamamaları yer almaktadır."

Uzm. Dr. Seher İdil de Şanlıurfa genelinde mevsimsel hava geçişleri sebebiyle viral yükünün arttığını gördüklerini belirterek, şu uyarılarda bulundu: "Çocuklarda yoğun olarak grip, ishal şeklinde kendini göstermekte, mevsimsel geçişs sebebiyle influenza sıklıkla görülmekte. Bunun en büyük bulguları  üç günden fazla süren ateş ya da bir haftadan fazla süren ishal, eğer ishalde kan görülürse derhal hastaneye başvurmalarını öneriyoruz. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmayı önermiyoruz. Genel olarak doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanımını önermiyoruz. Enfeksiyondan korunmanın en önemli unsur hijyen, çocuklara el yıkamayı öğretmek ve birbirleri ile olan teması azaltması yanı sıra gıda olarak C vitamini ağırlıklı sebzeler ve taze meyveler kullanılmasını öneriyoruz.

Şanlıurfa Grip Enfeksiyon C Vitamini