"Çocuklarımız İçin Yaptığımız Sürprizler Tüm Hızıyla Devam Edecek"

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Ayhan; 'Kültürel imkânlara sahip bir şehirde, imkânlardan öncelikle evlatlarımız yararlanmalıdır.'

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı 1. Toplantısı Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan başkanlığında, tüm vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Vali Ayhan gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. “Hayata geçirdiğimiz projelerden; “Urfa Okuyor’’ ve “Fırat’ın Çocukları Takımına Sahip Çıkıyor’’ oldukça yoğun ilgiyle karşılandı. Urfa Okuyor ile her ay 10.000 kitabı evlatlarımıza ulaştırıyoruz. Güzel geri dönüşler alıyoruz. Şimdiye kadar 300.000’e yakın kitabı evlatlarımıza ulaştırdık. Yaptığımız çeşitli projelerle totaldeki hedefimiz 1 Milyon kitap... En çok okuyan kitap kurdumuzu, mayıs ayında Çanakkale’ye geziye götürmek gibi bir planımız da var. Çocuklarımız için yaptığımız sürprizler tüm hızıyla devam edecek. Fırat’ın Çocukları projesiyle de kırsal bölgelerimizde yaşayan ve birçok imkândan uzak olan yavrularımızı, il merkezimize getiriyoruz. Eğitim tek yönlü olmamalıdır. Kültürel imkânlara sahip bir şehirde, imkânlardan öncelikle evlatlarımız yararlanmalıdır.

2023 Eğitimde Sürdürülebilirlik Ödülleri Şanlıurfa’nın

Eğitimin çok önemli olduğunu defaatle vurgulayan Vali Ayhan, konuşmalarının devamında, “Urfa Okuyor, Şanlıurfa’nın Evlatları Geleceğe Yetişiyor, Fırat’ın Çocukları Takımını Destekliyor projelerimiz ile Microsoft Türkiye Eğitim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen 2023 Eğitimde Sürdürülebilirlik Ödüllerine layık görüldük. Eğer bir yerlerde verdiğiniz bir çaba varsa, bu çaba karşılıksız kalmıyor çok şükür. Derler ya iyilik yap denize at, balık bilmezse Hâlık bilir. Bizler hiçbir şeyi karşılık bekleyerek yapmıyoruz elbette ancak böyle güzel neticelerle taltif edildiğimizde de mutlu oluyoruz. 2023 yılında başarılarımızın katlanarak artacağına da gönülden inanıyorum. Allah, başarılarımızın devamını getirmeyi nasip etsin. Bu güzel şehre güzel değerler kazandırabilirsek, var olan durumu bir adım daha öteye götürebilirsek ne mutlu bizlere…” dedi.

 

Şanlıurfa valisi Salih Ayhan Şanlıurfada eğitim