Çok gizli Rus "Losharik" Denizaltının Gizemi

TAKİP ET

En az 14 Rus deniz subayı ve denizci, 1 Temmuz Pazartesi günü çok gizli bir Rus AS-12 denizaltı denizaltı yangında öldü.

En az 14 Rus deniz subayı ve denizci, 1 Temmuz Pazartesi günü çok gizli bir Rus AS-12 denizaltı denizaltı yangında öldü. Bazılarına, "Rusya Federasyonu Kahramanı" nın en yüksek askeri onuruna layık görüldü.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'dan felaketle ilgili ayrıntılar istendi, reddetti ve geminin hakkındaki bilgilerin, ülkenin ulusal güvenliğini korumak için bir devlet sırrı olarak “sınıflandırıldığını” açıklamayacağını söyledi.

Mürettebata ilişkin olarak, Savunma Bakanı Sergei Shoigu sadece “Dünya'nın hidrosferi üzerinde önemli araştırmalar yapan“ eşsiz askeri uzmanlar, yüksek nitelikli profesyoneller.

Geminin adını da belirtmedim. Bununla birlikte, DEBKAfile'nin askeri ve istihbarat kaynakları AS-12'nin çalışmasının o kadar gizli olduğunu öğrenmiş, yetkililer sadece takma adlarından bahsetmişlerdir: çifte çağrışımlı “Losharik”. 70'lerde, Rus TV Losharik olarak bilinen küçük toplardan oluşan bir at etrafında inşa edilmiş bir animasyon dizisi yayınladı. 

Stricken denizaltı da birbirine bağlı titanyum toplarından yapıldı.

Ancak, Rusya Savunma Bakanlığı’nın çok az içerden öğrenenlerin bildiği en gizli bölüme “Losharik” de deniyor. 

Bu nedenle takma ad, denizaltının son derece gizli görevlerine işaret etti.

Bir öncül, geminin ya yeni bir Rus gizli sualtı silahını test etmekle ya da bir çeşit gizli Amerikan nesnesine karşı gizli bir operasyonda bulunmasıydı. 

Yangın çıktığında kesin yeri ve nedeni - bir patlama veya bir saldırı olup olmadığı - gizli kalıyor. 

Bu bilgi yıllarca ortaya çıkmayabilir. 

Ancak, merak uyandırıcı olduğu gibi, 2 Haziran Salı günü, Rus liderliğinin denizaltı felaketiyle bağlantılı olarak Kremlin'de acilen bir araya gelmesi durumunda, üst düzey yetkililerin de acil durum danışmanlığı için Beyaz Saray'a çağrıldığı görülüyor.

Washington’ın Rus denizaltı felaketiyle ne ilgisi var?

 İki güç, olanları örtbas etmek için açıkça toplanıyor.

washington’ın rus denizaltı felaketiyle ne ilgisi var? stricken denizaltı rus as-12 denizaltı Çok gizli rus “losharik” denizaltının gizemi