Çukurambar'da Bomba Şanlıurfa Kulisleri!

TAKİP ET

Seçim tarihi açıklandı, Meteoroloji ise uyardı(!): 'Ankara'da siyasetin harareti her geçen gün artacak!' 14 Mayıs'ı duyan herkes yola koyuldu. Uçak seferlerinde rezervasyon yarışı olurken, otobüs firmaları ek seferlere başladı. Özel araçlar ise her gece depoları fulledi.

Ankara kulisleri hiç olmadığı kadar hareketlendi. Yolu Ankara’ya düşenler “Esenboğa-Çukurambar arasını” ezberlemeye koyuldu. Eline akıllı cihaz alanlar, navigasyon adresine “Çukurambar’a nasıl giderim?” diye yazıyor.

Bilenler bilir; Ankara’da siyasi kulislerin merkezi olan semtin adı Çukurambar’dır.

İkili görüşmeler burada başlar, ilk nabız burada yoklanır, ilk teşhis burada konur.

Çukurambar dedikoduları, adından da anlaşılacağı gibi çok derindir. “Varacağı adresi” iyi belirlemeyenlerin ayağı bir anda çukura düşer, maazallah! Bizden söylemesi.

Siyaset kulislerinin ambarı dolup duble yollardaki araç parkı üç şeride çıkınca “Burada bize yer yok” diyenler, rotayı Çankaya’ya çevirdi. Ne de olsa birçok partinin genel merkezi Çankaya’da…

Gördüklerimiz, işittiklerimiz burada başlıyor.

Şanlıurfa’dan Ankara’ya gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hangi partinin genel merkezine gitseniz orada mutlaka Şanlıurfalı biriyle karşılaşıyorsunuz. Aday adaylıklarını açıklayanlar bölgede çalışmalara başlarken, kararlarını henüz kamuoyuyla paylaşmayanlar takım elbiseleri, şık giyimleri ve parlak ayakkabılarıyla Ankara’da nabız yokluyor.

Nabız yoklayanların isimleri şimdilik bizde kalsın.

Şanlıurfa’nın CHP, İYİ Parti ve HDP aday adayları yavaş yavaş meydana çıkarken; AK Parti aday adayları renk vermeden kendi rakiplerini yakın markaja aldı. Kulislerde konuşulanlara göre bölgedeki bazı aileler “Partileri paylaşmaya” başlamış.

Parti paylaşmakla yetinmeyenler ise stratejik olarak alternatif şehirlerden aday olmayı düşünüyor. Bu şehirlerin başında: Ankara, Adana ve Mersin ilk sırada geliyor.

Kulisler fokur fokur kaynıyor… “Bu seçim kaçmaz, şansımızı deneyelim” diyerek aynı anda birden fazla partiyle görüşenler mi dersiniz, aynı partiden üç farklı şehirde adaylık planı yapanlar mı dersiniz…

Tabii bir de garanti “oynayanlar” var. Bu isimler kendilerini ağırdan alıp partilerden “adaylık teklifi” bekliyor.

Seçim yaklaştıkça rekabet sadece sandıkta değil, kafelerdeki kulislerde ve sosyal medyada da kendini iyiden iyiye gösteriyor.  Öyle ki sosyal medya platformlarında aday adaylarının tatlı sert atışmasına şahit oluyoruz…

Madem durum bu, öyleyse bomba bir kulis daha paylaşalım.

AK Parti, Şanlıurfa’nın nabzını Ankara’da tutmaya başladı bile. İddia o ki parti yetkilileri, Şanlıurfalı o isimlerle sık sık bir araya gelerek “Şanlıurfa’dan milletvekili aday adayı” olmak isteyenler üzerine fikir alışverişinde bulunuyormuş.

Görüşme randevusu olanları, telefonlardan referans arayanları, Ankara kafelerini mesken tutanları, parti genel merkezleri arasında mekik dokuyanları öğrenmek için Haber Şanlıurfa'yı takipte kalın...

www.habersanliurfa.net/ Kulis

Şanlıurfa Siyaset Gündem Kulis Çukurambar Milletvekil aday adayları AK Parti İYİ Parti CHP HDP