Cumhurbaşkanı Adayı Olmanın Ücreti Belli Oldu

TAKİP ET

Bağımsız milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuru ücretleri açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçmenler tarafından aday gösterilen cumhurbaşkanı adayının 555 bin 980 lira, bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin ise 55 bin 898 lira ödemesi gerektiğini bildirdi.

YSK Başkanı Yener, bağımsız milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuru ücretlerini açıkladı. Yener, bağımsız milletvekilliği için başvuru ücretinin 55 bin 598 TL olduğunu; Cumhurbaşkanlığı başvuru ücretinin ise 555 bin 980 TL olarak açıklandı.

"ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada, “Kurumumuz bugünkü toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili esasları belirlemiştir. İttifaklara ilişkin ilke ve esaslar belirlendi. Propagandalara ilişkin çalışmalar tamamlanmıştır. Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği ücret 55 bin 598 lira olarak belirlenmiştir, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 550 bin 980 lira olduğu belirlenmiştir. Bu belirlemeler siyasi partiler kanununun ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kanunun esaslarına göre belirlenmiştir. Görme engelli vatandaşların oy kullanabilmesi için çalışmalara başladık.” ifadelerini kullandı. 
 

cumhurbaşkanlığı bağımsız milletvekili adaylık ücreti YSK seçim