Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Hükümetlerine Videolu Mesaj

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında depremden dolayı Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler teşekkür etti.

 

“BU AFET ULUSLARARASI DAYANIŞMANIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ”
Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne videolu mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz için yardım toplayan, arama kurtarma mücadelemize destek veren, bizleri unutmayan tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum. Bu afet, uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

“SAĞ ÇIKARILAN İNSAN SAYISI 8 BİNİN ÜZERİNDE”
Yaşanan depremlerin insanlık tarihinde yaşanmış en büyük depremler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 ilimizde, 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremler, maalesef çok büyük bir yıkıma yol açmıştır. Sarsıntıların hissedildiği mücavir şehirlerle birlikte felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaşıyor. Bilim adamları bu zelzeleler sonucu ortaya çıkan enerjinin, 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ediyor” diye konuştu. Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla yaralanan vatandaşların son durumlarına ilişkin detayları da paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli birçoğunu taburcu ettik. Arama kurtarma ekiplerimizin enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir” şeklinde konuştu.

“FELAKETİN YARALARINI EL ELE VEREREK EN KISA SÜREDE SARACAĞIZ”
Depremin ilk anından itibaren devletin ve milletin el ele verip tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti; “Devletin ilgili kurumlarının yanında sivil toplum örgütleri ve gönüllülerin, afetzedelere yardım etmek için yoğun çaba harcadı. Bir taraftan arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da çadır, konteyner ve prefabrik yapıların kurulumuna hız veriyoruz. İnşallah çok yakında yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya çalışmalarını başlatıyoruz. Felaketin yaralarını milletimizle birlikte el ele vererek en kısa sürede saracağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündem son dakika