Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Tepki!

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçime ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız” dedi.

“8'Lİ Mİ 10'LU MU OLDUĞU BELLİ OLMAYAN MASA”

Millet İttifakı’nı eleştiren Erdoğan, “Son deprem afetinin açtığı kayıplar, 14 Mayıs seçimini farklı bir yere taşımıştır. Bu durumu karşımızdaki derme çatma ittifaka bakarak da anlayabiliriz. Gerçi artık karşımızda bir ittifak değil, eski Türkiye'de olduğu gibi pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı vardır artık. Bu koalisyonun gündeminde deprem yaralarının sarılması ihtiyacı yok. Küresel ve bölgesel krizlerin olumsuz etkilerin giderilmesiyle ilgili hiçbir gündemleri yok. Bunlar yapılanları yıkmayı vaat ediyorlar” şeklinde konuştu.

“AT PAZARLIĞINDAN BETER”

Millet ittifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “6'lı koalisyonun güçlendirilmiş parlamenter sistem diye başladığı yolculuğun sonu at pazarlığından beter cumhurbaşkanı yardımcılığı paylaşımı kavgasına çıktı. Bay bay Kemal'i cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren bu koalisyonun gündeminde ülkenin ve milletin hiçbir meselesi yoktur. Terör örgütlerinin başını ezmek için sürdürdüğümüz mücadele bunların gündeminde yok. Bunların gündeminde makam ve mevki paylaşımı var. Milli birlik ve beraberliğimizi bozma niyeti var. Türkiye, Türk demokrasisi böyle hazin bir tabloyu hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı at pazarlığı 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Erdoğan