Cumhurbaşkanı Erdoğan, O Tarihi İşaret Etti

TAKİP ET

Karadeniz'de çıkarılmaya başlanan doğalgazın ardından fiyatların ne zaman halka yansıyacağı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi.

Karadeniz'de çıkarılmaya başlanan doğalgazın ardından fiyatların ne zaman halka yansıyacağı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Karadeniz'deki doğal gaz çalışmalarının gaz fiyatları üzerinden vatandaşa nasıl yansıyacağı ve Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmalara dair soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müjdemizi inşallah 20 Nisan'da açıklayacağız. 

Karadeniz gazının ilk fazını Filyos'ta devreye alacağız.” dedi.  Sakarya Gaz Sahası’nın, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesi olduğunu belirten Erdoğan, “16 Nisan'da, kuyulardaki vanalar açılarak, deniz altındaki ana iletim hattına gaz verilmeye başlandı. Bu sahadaki üretimi 3 yıl içinde 40 milyon metreküpe kadar çıkaracağız. İkinci faz bitince tüm konutların gaz ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye ulaşacağız ve burada inşallah bir yandan da yeni keşifler için hazırlıklar yapıyoruz.” diye konuştu.

Orta Karadeniz'de sismik çalışmaların tamamlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu Karadeniz'de sismik çalışmalar sürüyor. Sismik çalışmaların ardından da sondaj çalışmaları başlayacak. Batı Karadeniz'deki keşif bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. İnşallah hem kendi gazımızı üretecek hem de diğer ülkelere gaz satacak bir seviyeye geleceğimiz günleri de göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan O Tarihi İşaret Etti Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz fiyatları Haber Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri Urfa haberleri