Cumhurbaşkanı Erdoğan Partisinin Grup Toplantısında Konuştu!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Türkiye'nin büyük bir felaketten geçtiğini belirten Erdoğan, "Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdadır." dedi. Seçim tarihi ile ilgili net mesaj veren Erdoğan "İnşallah bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

“11 BİN 400’ÜN ÜZERİNDE ARTÇI SARSINTI YAŞANDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri kabul etmese de asrın felaketi diye tabir edilen depremlerin ardından 11 bin 400'ün üzerinde artçı sarsıntı yaşadık. Deprem bölgesinde ve çevresinde büyüklükleri 4'ün 5'in 6'ın üzerine çıkabilen artçı sarsıntıların tedirginliği sürüyor. Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdadır. Depremleri engelleyebilmemiz mümkün değildir. Bize düşen göre evvela deprem öncesi altyapısıyla, yollarıyla, okullarıyla, konutlarıyla güvenli yerleşim yerleri inşa etmek, hazırlık yapmaktır. Ülkemiz son 20 yılda geçmişle mukayese edilemeyecek kadar ilerleme kaydetmiştir” şeklinde konuştu.

“VAR GÜCÜMÜZLE DEPREMZEDELERİN YANINA KOŞTUK”

Son tespitlere göre depremde yıkık, ağır hasarlı 203 bin 958 binada 583 bin 628 bağımsız bölüm olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bunların yüzde 98'i de 2000 öncesi yapılan binalardan oluşuyor. TSK da tüm imkanları ve bölge dışından takviye olarak gelen on binlerce personeliyle bu çalışmalara katıldı. Bu rakamlar değil ülkemizde, dünyanın tamamında can kaybı itibarıyla böylesine geniş çaplı bir afete aynı anda müdahale edecek arama kurtarma ekibi bulmanın mümkün olmadığına işaret ediyor. Biz herhangi bir bahanenin arkasına sığınmıyoruz. AFAD'ın yanı sıra belediyelerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, jandarmamızı, sağlıkçımızı, madencimizi, savcımızı velhasıl sahada ihtiyaç duyulacak herkesi seferber ettik. Bölgeye intikal eden 90 ülkeden ekipleri hızla devriyeye aldık. Buna rağmen aksaklıklar, gecikmeler yaşanmıştır. Herkes şahittir ki var gücümüzle depremzedelerin yanına koştuk.” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK 2 KERE DEPREM BÖLGELERİNE GİTTİK”

Erdoğan şöyle devam etti; “İlk andaki eksikler hızla tamamlanıp, arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, altyapının düzeltilmesinden kalıcı konutların inşasına kadar acilen yapılması gereken işler yoluna girince bunlar da hemen eski kimliklerine döndüler. Bütün bu sirk cambazları acaba bölgeye bu güne kadar kaç kere gittiler? Şahsen şahsım ve Cumhur İttifakı olarak bölgeye 2 kez gittik, arkadaşlarımız, milletvekillerimiz hepsi bölgede.”

"MİLLET GEREĞİNİ YAPACAK"

Muhalefete tepki gösteren Erdoğan, “Sorulması gereken hesapları sormak boynumuzun borcu. Ülkemizin yardım çağrısına destek veren kardeş ülkelere de teşekkür ediyorum. Bugün yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendirdiğimizi, yargıya adeta yön verdiğimizi söylüyor. Ayıptır. Sen önce kendini düzelt. Vakit geliyor. Bu millet inşallah 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Tabi birileri için ağzına geleni söylemek kolay. Onlar deprem bölgesine gidip, sadece konuşacak, poz verecek, yaşanan acıların istismarını yapacak. Enkazları kaldıracağız, yaraları saracağız. Yıkılanların yerine daha iyisi yapacağız, insanımızın önüne daha iyi bir hayat süreceğiz. Eksiklerimizi söylemek, helallik istemek zafiyetimiz değil milletimizle aramızdaki samimiyetin göstergesidir. Söylenen her şeyi şimdilik not ediyoruz. Vakti gelince bu notları açıklayacağız. Ama şimdi tek gündemimiz depremdir. Depremin yol açtığı acılardır. Kulağımızı sadece milletimize veriyoruz. Acımızı sadece milletimizle paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDE FATURALAR 3 AY ERTELENDİ

“Deprem bölgesindeki yıkık, yıkılacak, hasarlı binaların 6 Şubat itibariyle geçmişe dönük tüm borçlarını siliyoruz.” diye konuşan Erdoğan, “Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya illerini tamamıyla Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı'nda elektrik ve doğalgaz faturalarını 3 ay süreyle erteliyoruz. Deprem sonrası şehirlerimizin hızla ayağa kalkabilmesi için 'Afet yeniden imar fonu' kuruyoruz” dedi

TBMM gündem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem