Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan Yetkisiz Ve Şımarıkça Davranıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın böyle bir Navtex ilan etme hakkı yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

GİRESUN'DAKİ SEL FELAKETİ

Arama çalışmaları süren vatandaşlarımızdan mutlu haberler almayı temenni ediyoruz. Bugünkü Kabine toplantımızda da Giresun'da yürütülen çalışmaları değerlendirdik. Giresun'daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020'den 30 Kasım 2020'ye kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz. Mağdurların kayıpları en kısa zamanda telafi edilecek. Jandarmalarımızdan şehit olanlar oldu, sivil vatandaşlarımızdan şehit olanlar oldu, yaralılarımız oldu, bütün bunlar takip ediliyor. Şimdi de Ulaştırma Bakanımızı Giresun'a gönderiyorum. Bir an önce altyapı ile ilgili sıkıntıları gidereceğiz. Bütün bu adımların atılması bakanlarımızın nezaretinde olsun istiyoruz.

KARADENİZ'DE DOĞALGAZ KEŞFİ

İhracatımızı artırmamıza rağmen enerjideki yapısal sıkıntı nedeniyle cari açığımızı bir türlü kapatamıyorduk. Önce, yerli ve milli imkanlarımızı seferber ederek enerjideki bu açığa kısmi bir çözüm ürettik. Derin deniz aramaları için ilk sondaj gemimizi alarak Bismillah dedik. Ardından 2 sondaj gemisi daha aldık. Yavuz, Fatih, Kanuni adını verdiğimiz sondaj gemilerimizle büyük bir filoya sahip olduk. KKTC'nin yetki alanları yanında Libya ile yaptığımız anlaşmanın tanıdığı imkanları sonuna kadar kullanma konusunda harekete geçtik. Bunlarla yetinmedik Karadeniz'i de arama alanına kattık. Nihayet 9. sondajımızda ülkemizin bu güne kadar tespit ettiği en büyük rezervi bularak çalışmalarımızın karşılığını aldık. Tek kuyu değil. Bu kuyuların sayısı 2,3,4 devam edecek. Ülkemizin geleceği açısından büyük bir öneme sahip. Önümüzdeki süreçte de Akdeniz'de benzer müjdeli haberler alacağımızı umuyoruz. Dışarıya oluk oluk akıttığımız kaynaklarımızı, artık milletimizin zenginleşmesi için kullanacağız.

Yıllarca bu milletin önünü kesenlerin araçlarının tümünü yerle yeksan ediyoruz. Cesaret edilemez denilen ne varsa cesaret ettik. Bedel ödetirler dedikleri ne varsa gerektiğinde bedelini ödeyerek başardık. Artık ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın, yaptığımız fedakarlıkların bedelini almanın vaktidir. Rabbim kimseyi teröriste terörist diyemeyen, darbeye darbe diyemeyen milletinin sevinciyle sevinemeyen mankurtlardan eylemesin. Ülkemize diş geçiremeyenler hep yaptıkları gibi yine ekonomimize saldırıyorlar. Doğalgazın ucuzlamasıyla milletimizin refah seviyesi yükselecektir. Ülkemizle ilgili olumsuz hava pompalayanların bir kısmı bunun doğrusuna yanlışına bakmıyor. Dışarda yazılan senaryolara içerde figüranlık yaparak önümüze engeller dizenler istedikleri kadar uğraşsınlar başaramayacaklar.

"YUNANİSTAN YETKİSİZ VE ŞIMARIKÇA DAVRANIYOR"

Türkiye'nin uluslararası denizcilik kurallarına uygun şekilde yürüttüğü bu faaliyetlerine karşılık Yunanistan kendi Navtex mesajını yayınlamıştır. Yunanistan'ın böyle bir Navtex ilan etme hakkı yoktur. Şımarıkça davranıyor. Yunanistan komşuluk tutumuna aykırı davranışıyla kendisini içinden çıkamayacağı kaosa sürüklemiştir. Oruç Reis'in faaliyetlerinden geri adım atmayacağız. Bölgede yaşanacak her olumsuzluğun sorumlusu Yunanistan olacaktır. Avrupa Birliği liderlerinin tutarsızlıklarıyla hep karşı karşıya olduk. Hiçbir zaman sözlerinde durmadılar. Türkiye'ye karşı sergilediği iki yüzlü tavır, AB'nin sona geldiğinin göstergesidir. 

BİDEN'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Amerika'daki politikacılar faşist planlarını gizleme gereği dahi duymadılar. Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek yapacaklarını kameralar önünde söylemekten çekinmiyorlar. Oturup çay içmişliğimiz var ya, bu ifadeleri nasıl kullanırsın? Ama kullandılar. Cevap vermesi gereken muhalefet sessiz kaldı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Can kaybında artış yaşanıyor. Üzüntülüyüz. Milletimizin kurallara sıkı bir şekilde uymasını istiyoruz. Temizliğe dikkat etmeyen, maskesini takmayan her kişi sonu ölüme kadar varan tehdit kaynağı haline dönüştüğünü unutmamalıdır. Türkiye şu illeti yenene kadar lütfen kurallara uyalım. Uymayanları ikaz edelim. En büyük tehdit unsurlarından biri de sigaradır. Her türlü toplu etkinliğe bu sürede ara verelim. Bakın ben çok sevdiklerimin düğünlerine dahi gitmiyorum. Kendilerini makamımda ağırlıyorum. Tatilimizi kısa tutmak ve izole bir şekilde yapmak bizi aynı şekilde dinlendirir. 

Kaynak: Haber Global

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kabine toplantısı