Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Şu Ana Kadar Kimler Adaylığını Açıkladı?

TAKİP ET

14 Mayıs 2023 tarihinde genel seçimlerin yanı sıra cumhurbaşkanlığı seçimleri de yapılacak. Türkiye bu seçimlerde 13. cumhurbaşkanı da seçecek. Seçime 2 aydan kısa bir zaman kaldı. Cumhurbaşkanı adayları da başvurularını yapmaya ve destek aramaya devam ediyor. Peki, şu ana kadar kimler adaylıklarını açıkladı?

2023 CUMHURBAŞKANI ADAYLARI KİMLER?

Cumhurbaşkanı adayları 2023 yılının en çok merak edilen konularından biri olmaya devam ediyor. “Cumhurbaşkanı adayları kimler?” sorusu, internetin en çok arananları arasında. Şu ana kadar (20 Mart) adaylığını açıklayan cumhurbaşkanı adayları şöyle;

    Recep Tayyip Erdoğan

Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, kendi partisi dahil 4 partiden destek görüyor. Cumhur İttifakı’na destek veren partiler şu şekilde; AK Parti, MHP, BBP, HÜDA-PAR

    Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 farklı parti tarafından destekleniyor. İttifaka dahil olan bu partiler ise şu şekilde; CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi.

    Muharrem İnce

Muharrem İnce, genel başkanlığını yürüttüğü Memleket Partisi tarafından aday gösterildi.

    Doğu Perinçek

Herhangi bir ittifaka dahil olmayan Doğu Perinçek de genel başkanı olduğu Vatan Partisi tarafından aday gösterildi.

    Fatih Erbakan

Son ana kadar Cumhur İttifakı’na katılması beklenen Yeniden Refah Partisi ise, hiçbir ittifaka dahil olmayarak Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi.

    Cem Uzan

Eski Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan da cumhurbaşkanı adaylığını açıklayanlar arasında. Cem Uzan hali hazırda Fransa’da yaşıyor ve cezaları nedeniyle Türkiye’ye giriş yapamıyor.

    Sinan Oğan

Eski MHP Milletvekili olan Sinan Oğan, ATA İttifakı tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Ata İttifakında yer alan partiler ise şu şekilde; Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi, Türkiye İttifakı Partisi.

    Ahmet Özal

TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Türkiye İttifakı tarafından aday gösterildi. Türkiye İttifakına dahil olan partiler ise şunlar; Anadolu Birliği Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Osmanlı Partisi, Vatan Severler Partisi, Yeni Anavatan Partisi, Yeni Yol Partisi, Teknoloji ve Atılım Partisi.

    Öztürk Yılmaz

Öztürk Yılmaz ise Genel Başkanlık görevini yürüttüğü Yenilik Partisi tarafından aday gösterildi.