Davutoğlu ve Karamollaoğlu Seccade Olayına İlişkin Konuştu

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çok tartışılan seccadeye ayakkabı ile basması olayı hakkında sessizliğini bozdu.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçadaroğlu'nun ayakkabı ile seccadeye basarken verdiği poz gündem oldu. Söz konusu fotoğrafa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan olayın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ilk kez konuştular. Davutoğlu, katıldığı bir yayında konuya ilişkin, " Türkiye'de Sayın Kılıçdaroğlu'nun o seccadeye ayakkabısıyla bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız. Kılıçdaroğlu'nun niyeti o seccadeye basarak seccadeye hakaret etmek mi? Hadi Kılıçdaroğlu'nun dine saygısına inanmadınız da aklını da mı kaybetti? Türkiye'de bir siyasetçi seçim öncesinde böyle bir şey yapar mı?" diye konuştu. Karamolloğlu ise  "Ben tamamını acziyet olarak görüyorum. Kendi acziyetlerini örtebilmek için seccade onların önüne bir kurtarıcı mesele olarak geldi. Dönüp dolaşıp 'seccade' diyecekler. Bundan sonra seçime kadar vazgeçmeyecekler. Bu işe yaramaz. İnadına ‘Ben AK Parti'yi destekleyeceğim’ diyorsa o insanlar bunu kullanmakta tereddüt etmezler.” şeklinde konuştu.

gündem son dakika Ahmet Davutoğlu Temel Karamollaoğlu