DBP Suruç Kongresi Gerçekleşti

TAKİP ET

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Suruç ve Bulanık ilçe örgütleri ile HDP Ağrı Merkez İlçe Örgütü'nün kongreleri gerçekleştirildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Suruç ve Bulanık ilçe örgütleri ile HDP Ağrı Merkez İlçe Örgütü’nün kongreleri gerçekleştirildi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Suruç ilçe örgütü 1’inci Olağan kongresini Suruç Gençlik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongrenin gerçekleştiği salona PKK lideri Abdullah Öcalan ve Kobanê direnişinde hayatını kaybeden YPG/YPJ’lilerin posterlerinin yanı sıra üzerinde “Kurdîstan yeke xiyanetê neke” ve “Kobanê kela berxwedanê ye” yazılı pankartlar asıldı. Kongreye HDP Urfa Milletvekilleri İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan, HDP, DBP Urfa İl Eş Başkanları, STK temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

HDP Urfa İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, ve DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan’ın konuşmalarından sonra söz alan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, halklar arasına örülen suni sınırların her iki yakasında da dünyayı kendisine hayran bırakan bir direniş sergilendiğini belirtti. Daha sonra konuşan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, IŞİD’in AKP Hükümeti’nden aldığı destekle Kobanê’ye var gücüyle saldırdığını, ancak YPG/YPJ öncülüğünde verilen mücadele ile Kobanê’den söküp atıldığını söyledi. Kongre’de Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından tek liste ile girilen seçimde Rojda Binici ve Mehmet Koşti DBP Suruç ilçe eş başkanlığına seçildi.

DBP Bulanık’ta yeni yönetimi belirledi Muş’un Bulanık İlçesi’nde Demokratik Bölgeler Partisi DBP 3’üncü Olağan Kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. DBP Bulanık İlçe binasında gerçekleştirilen kongreye HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, DBP Muş il başkanı Cihat Akpolat, HDP Bulanık ilçe eş başkanları ile yüzlerce yurttaş katıldı. Kongrenin yapılacağa salona PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra farklı tarihlerde yaşamını yitiren YPG’lilerin posterleri DBP bayraklarının asıldı. DBP Muş il Başkanı Cihat Akpolat’ın ardından konuşan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, önemli bir süreçten geçildiğinin altını çizerek, binlerce yıldır iktidarcı devletin, inkar ve imha politikalarıyla, çoklu kimlik ve renkliliğin tek tipleştirilmeye çalıştığı zihniyete karşı, Demokratik modernitenin derinlikli mücadelesini yürüttüklerini aktardı. Daha sonra mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından tek liste ile gidilen Kongrede, DBP Bulanık İlçe Eş Başkanlığına Devrim Filiz ve Zeynep Topcu seçildi. HDP Ağrı Merkez İlçe Kongresi yapıldı HDP Ağrı Merkez İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresi’ni Erenler Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. KESK, DİSK, Eğitim Sen KURDİDER temsilcileri DBP HDP il içe yöneticileri ile çok sayıda yurttaşın katıldığı kongrede, yapılan saygı duruşunun ardından divan oluşturuldu.


Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından söz alan HDP PM üyesi Doğan Erbaş, Kürt halkının hassas bir süreçten geçtiğine işaret ederek, sürecin Kürtler tarafından yürütülmesine karşı AKP’nin pervasızca DAİŞ çetelerine destek verdiğine vurgu yaptı. Erbaş’ın ardından Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halef Keklik ve HDP PM üyesi Hatip Çaplık birer konuşma yaptı. Tek liste gidilen seçimde, HDP Merkez İlçe Eş Başkanlığı’na Oktay Ateş ve Zehra İzci seçildi.