Demokrat Parti İl Başkanı Polat'tan Durdurulan İnşaatlara ilişkin Çağrı!

TAKİP ET

Demokrat Parti (DP) Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, depremden sonra durdurulan inşaatlara ilişkin yetkililere çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da, deprem öncesi yapımına başlanan ve sonrasında hasar tespit çalışmalarının yapılması için inşası durdurulan yapılara ilişkin Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat önemli bir çağrı yaptı.

“ŞANLIURFA EKONOMİSİNE BÜYÜK ZARAR VERİYOR”

Polat çağrısında, “Edindiğimiz bilgilere göre Şanlıurfa'da 3 bin inşaat hala devam aşamasında. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inşaatları durdurmuş durumda. İl Müdürlüğü elemanları yetersiz diye Üniversiteden denetim yapılıp inşaatların devamı için rapor hazırlayacaklar. Yetkililerin ifadesine göre ‘en iyi ihtimalle bu yöntemle en az 1- 2 ay hiç bir inşaatta çalışma yapılamaz’ bu durum da tahmini 150 bin çalışan inşaata gidemediği için evine ekmek götüremiyor. Bir çok işçi ekmek peşine düşmek için başka illere gitmek zorunda kaldı. Yapı denetime bağlı tek bir binada orta ve ağır hasar yoktur. İnşaatlarda çalışma durduğu için başta beton firmaları olmak üzere 400 ayrı kalemle iş yapılamamaktadır. Bu durum Şanlıurfa ekonomisine de büyük zarar veriyor.” dedi.

“TOKİ’NİN ÖNÜ AÇILIRKEN BİZLER MAĞDUR EDİLİYORUZ”

Polat şöyle devam etti; “Deprem bölgesinde konut ihtiyacını gidermek için TOKİ'nin önü açılırken 35 gündür bitmeyen kontroller ve belediyelerin imar görüşmelerini ertelemesi bizi mağdur ediyor. Tüm yetkililerin ve siyasi partilerin konuya hassasiyet göstermelerini talep ediyoruz. Biz bilhassa alın teri ile işçilik yaparak ekmeğini kazanan insanların daha fazla ekmeksiz kalmamaları için yetkililerden bir an önce gerekli denetimlerin yapılmasını istirham ediyoruz.”

Şanlıurfa Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı urfa gündem son dakika