Deprem Bölgesinde 855 Konut İçin İlk Kazma Vuruldu!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ve İslahiye'de 855 konut için ilk kazmanın vurulduğunu duyurdu.


6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 11 ilde etkili olan deprem sonrası evlerini kaybeden vatandaşlar için hızlıca harekete geçen Çevre, Şehircilik ve  İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ vasıtası ile birçok konut inşa edecek. Yapılacak olan konutlara ilişkin Nurdağı ve İslahiye’de ilk kazmanın vurdupu müjdesi Bakan Kurum tarafından verildi.

Kurum sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Tüm çabamız, vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturmak için. Sözleşmelerini imzaladığımız, zemin etüt çalışmaları tamamlanmış alanlarda hemen işe koyuluyoruz!  TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk” ifadelerini kullandı.

TOKİ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum deprem gündem