Deprem Bölgesinde Bazı Fatura ve Borç İşlemleri Ertelendi

TAKİP ET

EPDK, deprem bölgesinde yer alan bazı bölgelerde, tüketicilerin sayaç okuma, tahsilat, fatura tahakkuk ve tahsil edilmemiş borçlarına yönelik işlemleri erteledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay illerinin tamamını kapsayan, Gaziantep’in ise Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki sayaç okuma, tahsilat işlemleri, fatura tahakkuk ve tashil edilmemiş olan borçlara yönelik işlemleri erteledi.


KURUL KARARI RESMİ GAZETE’DE
EPDK tarafından alınan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre ilgili bölgelerdeki faal ya da kullanılabilir durumda olan iletimden elektrikli tüketicileri, orta gerilimden sanayi abone grubundaki tüketiciler, yine orta gerilimden bağlı olan “kamu ve özel hizmetler sektörü” grubunda yer alan tüketiciler ve kamu tüzel kişiliğine haiz olan abonelerin sayaç okuma işlemleri 31 Mayıs 2023’e kadar ertelendi.


“Faturalama esası ve dönemi” başlığının 33’üncü maddesinde ise 31 Mayıs’a kadar olan elektrik tüketimi bedelinin 2023 haziran ayı faturu döneminden itibaren zamsız biçimde eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesine karar verildi.
 

EPDK fatura erteleme 6 Şubat depremi