Deprem Bölgesinde Okulların Açılacağı Tarih Belli Oldu

TAKİP ET

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında okullarda eğitim ve öğretime ara verilmesi kararı alınmıştı. Verilen karar sonrası 71 ilde okullar bugün açılırken deprem bölgelerinde okulların açılacağı tarihe ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu.

 

Birçok ilde büyük yıkımlara sebep olan Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem bölgelerinde eğitim ve öğretime ara verilmesi kararı alındı. 71 ilde okullar bugün açılırken deprem bölgelerinde okulların açılacağı tarihlerde belli oldu.Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başlıyoruz” dedi.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KATEGORİDEKİ İLLERDE TATİL UZATILDI!
“İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor” diyen Özer. “Bu illerimizde eğitim, öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzatıyoruz” ifadelerini kullandı. Özer, “Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerimizde de 1 Mart tarihine kadar vermiş olduğumuz uzatmayı, eğitim öğretimine ertelemeyi 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz. Dolayısıyla bu on ilimizi eğitim öğretimiyle buluşturmada güvenlik odaklı ve tedrici bir şekilde normalleşme sürecini bugün itibarıyla, bugün almış olduğumuz kararlarla başlatmış oluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 8 ve 12. sınıfın on ildeki tüm öğrencilerimiz için tüm ders kitaplarını ve yardımcı kaynakları tekrar bastırdık. Yaklaşık 11 milyon 820 bin 918 kitap ve yardımcı kaynağı 1 Mart itibariyle tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacağız. Öğrencilerimizin her türlü imkanını karşılamak için de bakanlık olarak sürekli devrede olacağız” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı deprem gündem son dakika