Deprem Bölgesinde 'Şebeke Suyunu İçmeyin' Uyarısı!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili olan yıkıcı depremin ardından Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman'da şebeke suyunun testlerde temiz çıktığını ancak yine de sadece temizlikte kullanılması gerektiği uyarısında bulundu.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde felakete neden olan depremlerin ardından testleri temiz çıkan şehir şebeke suyu konusunda yurttaşları uyardı.


Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından şu ana kadar 9 mahalleye su verildiğini söyleyen Kılınç, yapılan testlerinin olumlu çıktığını fakat buna rağmen yurttaşların suyu sadece temizlik yapmak için kullanması tavsiyesinde bulundu. 

Kılınç, yaptığı açıklamada, “Şu anda sularımız temiz ama yine de diyoruz ki verdiğimiz sular temiz ama yine de bir takım çatlaklıklar olabilir, çok fazla enkaz olduğu için, bulaşı riski vardır. Her ne kadar testler temiz de olsa bunu daha çok temizlik anlamında kullanalım, içme maksatlı kullanmayalım, daha çok hazır su tüketelim diye vatandaşlarımızı uyarıyoruz.” dedi. 
 

deprem Adıyaman gündem su kirliliği