Depremde Anne Sol Kolunu, Kızı Sol Bacağını Kaybetti! Birbirlerine Tesellileri Yürek Dağladı…

TAKİP ET

Hatay'da depreme yakalanan Bağrıaçık ailesinden Halime Bağrıaçık ve 7 yaşındaki kızı İrem enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Depremde anne Halime Bağrıaçık sol kolunu, 7 yaşındaki kızı İrem ise sol bacağını kaybetti. Felaketten 17 gün sonra buluşan anne ile kızın birbirlerini teselli etmeleri yürekleri dağladı.

Depreme Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde bulunan 4 katlı Tuna Apartmanı'nda yakalanan Bağrıaçık ailesi enkaz altında kaldı. Enkazdan sadece anne Halime Bağrıaçık ve 7 yaşındaki kızı İrem kurtarılabildi. Annenin sol kolu, kızının ise sol bacağı ampute edildi. Felaketten 17 gün sonra Isparta'da annesi ile buluşan İrem’in ilk söylediği ise bacağının kesildiği oldu. Anne Halime Bağrıaçık, “Olsun annem bir şey olmaz” diyerek öptüğü kızını teselli etmeye çalıştı.

Kahramanmaraş merkezli ilk depreme, 3 çocuğu ve babasıyla birlikte oturdukları Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde bulunan 4 katlı Tuna Apartmanı'nda yakalanan Halime Bağrıaçık, enkaz altında kaldı. Halime Bağrıaçık 17’nci saatte kurtarılarak Mersin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kızları İnci (5) ve 10 aylık Selma Nur ile babası enkazda yaşamını yitiren Halime Bağrıaçık’ın büyük kızı 7 yaşındaki İrem ise 131’inci saatte enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Sol kolu ampute edilen Halime Bağrıaçık, yoğun bakımda tedaviye alındı. Kızı İrem'in de sol bacağı ampute edildi.


 

deprem Halime Bağrıaçık Hatay gündem Isparta