"Depremin Birinci Derece Sorumluları Devlet ve Müteahhitler"

TAKİP ET

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 İli etkileyen 2 büyük depreme ve ABD'nin Türkiye'ye sözde yardım adı altında gönderdiği USS George HW Bush uçak gemisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye 6 Şubat sabahı yaşanan ve 10 İlde büyük yıkıma sebep olan depremler ile mücadele etmeye devam ediyor. 19 bin 388 insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası enkaz kaldırma, arama ve kurtarma çalışmaları da hız kesmeden devam ederken Prof. Dr.  Hüseyin Şeyhanlıoğlu haberşanlıurfa.net’e önemli açıklamalarda bulundu.

Şeyhanlıoğlu, yaşanan depremlerde yıkılan binaların birinci derece sorumlularının devlet ve müteahhitler olduğunu ifade etti. Ayrıca deprem sonrasında uluslararası Türkiye’ye yardım gönderen ülkelerin başında gelen Yunanistan ile ilişkilerin düzeltilmesi ihtimalini de değerlendiren Şeyhanlıoğlu, “İsrail de ülkemize belli yardımlar yapıyor. Ancak bir yandan da Filistin halkını katlediyor. Bize gönderilen yardımlar için kendilerine teşekkür ederken, Filistin halkını katlettiği için kınama mesajları gönderiyoruz. Yunanistan da arama kurtarma ekibi gönderdi diye iki ülke arasındaki ilişkiler düzelmez” dedi. Ayrıca ABD’nin yardım adı altında Türkiye’ye gönderdiği uçak gemisine de değinen Prof. Dr. Şeyhanlıoğlu, “ABD tarafından gönderilen gemi bir yardım gemisi değil savaş makinasıdır. ABD, Türkiye’ye yardım etmek yerine gövde gösterisi yapıyor” yorumunda bulundu.

Oğuzhan GÜLTEKİN / https://www.habersanliurfa.net/

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Haberin Devamı İçin Videoyu İzleyebilirsiniz...
 

Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlı Gündem Deprem