Depremle İlgili 6 Bin 200 Yalan Bilgi ve Haber Şikâyeti Yapıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dezenformasyon Bildirim Servisi'ne e-devlet ve mobil uygulamalarla bildirilen yalan bilgi ve haber sayısının yaklaşık 6 bin 200 olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İletişim Başkanlığı olarak dezenformasyona karşı mücadele etmek için "Dezenformasyon Bildirim Servisi"ni devreye aldıklarını,  Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yaşanılan büyük felaketin hemen ardından depremzedelerin hayatını tehlikeye atan ciddi derecede bilgi kirliliği ile karşılaşıldığını yazdı.

Altun sosyal medya hesabından yazdığı seri mesajlarında; “Yaşadığımız büyük felaketin hemen ardından depremzedelerin hayatını tehlikeye atan ciddi derecede bilgi kirliliği ile karşılaştık. Dezenformasyon Bildirim Servisi'ne (DBS) e-devlet ve mobil uygulamalarla bildirilen yalan bilgi ve haber sayısı şu saat itibariyle yaklaşık 6200 olmuştur. Vatandaşlarımız DBS'ye yalan bilgiyi bildirirken çoğu zaman konunun doğrusunu da aktarmışlardır. Milletçe büyük bir felaketi yaşadığımız bugünlerde, dezenformasyonun insan hayatını ne denli tehlikeye atan bir unsur olduğunu ne yazık ki tekrar gördük. Doğruların açığa çıkması için çabalayan sağduyulu ve sorumluluk sahibi tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”dedi.

Dezenformasyon Bildirim Servisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun