Depremlerden Dolayı İkamet Değiştiren Vatandaşlar Dikkat!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle farklı bir yerde ikamet etmeye başlayan depremzedelere ilişkin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısından önemli bir karar yayınlandı.

6 Şubat tarihinde ülkenin tamamını derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla binlerce insan hayatını kaybederken milyonlarca insan da evsiz kaldı. Devlet depremzedeler için her türlü çalışmayı yaparken bazı vatandaşlar daha sağlam olduğunu düşündükleri evlere yerleşmeye başladı. Yaşanan olaylar doğrultusunda devlet tarafından atılan adım ile yerleşim yerini değiştiren vatandaşların hak kaybına uğramamaları için Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında önemli bir karara imza atıldı.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile olağanüstü hal (OHAL) kapsamında deprem sebebiyle yerleşim yerini değiştiren kişilerin hakları korunacak. Buna göre, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sebebiyle genel hayata etkili afet bölgesi kabul edilen yerlerde, bu tarih itibariyle yerleşim yeri bulunan kişilerin yerleşim yerini değiştirmesi halinde, bu kişilere deprem dolayısıyla kanunlar, diğer mevzuat ve idari tasarruflar uyarınca tanınan haklar kayba uğramayacak.

Resmi Gazete gündem son dakika