Depremlerin Türkiye'ye Maliyeti Yaklaşık 34,2 Milyar Dolar

TAKİP ET

Dünya Bankasının yaptığı hesaplamaya göre deprem felaketinin Türkiye'ye maliyeti yaklaşık 34,2 milyar dolar (645 milyar 884 milyon 100 bin TL)

11 ilde binlerce can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin maliyetiyle ilgili Dünya Bankası hesaplama yaptı. Felaketin ülkeye yaklaşık maliyeti 34,2 milyar dolar (645 milyar 884 milyon 100 bin TL) olduğunu hesaplayan Dünya Bankası hasar tahminin daha da yukarı çıkabileceği tahmininde bulundu.

44 bin 374 kişinin hayatını kaybettiği depremlerin, ülke ekonomisi üzerinde yaratacağı etkiye ilişkin hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bir televizyon kanalına konuşan Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, depremlerin Türkiye’de yarattığı fiziksel hasar ve bu hasarın ekonomi üzerindeki etkisini değerlendirdi. Lopez, Mart ayında Brüksel’de gerçekleşecek olan “European Solidarity Fund” toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, uluslararası bir konferansta yeni bir rapor açıklayacak. Bu yeni raporda hükümete nasıl destek sağlanabileceğine dair yeni bilgiler yer alacak” dedi.

Depremlerin Türkiye’ye Maliyeti