"Depremzedeleri İşe Almayın" Diyen Başkana ŞUTSO'dan Sert Tepki!

TAKİP ET

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun, meclis toplantısında 'Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri işe almayın' sözlerine Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim'den sert tepki geldi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik kullandığı ifadelere tepki göstererek kınadı.

Kocaeli Sanayi Odasının şubat ayı meclis toplantısında konuşan Ayhan Zeytinoğlu, "Deprem bölgesindeki çalışan nüfusu buraya getirmememiz lazım. Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri işe almayın. Demografik yapıyı bozabilecek bir duruma çanak tutmayalım" ifadelerini kullanmış, açıklamaları büyük bir kesim tarafından tepki çekmişti. 

“GAFLETTİR, BASİRETSİZLİKTİR”
Zeytinoğlu'na bir tepki de ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim'den geldi. Başkan Yetim, yaptığı açıklamada Zeytinoğlu'nun söylemlerini kınadığını belirterek, "Utanç verici bir cümle bu. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Sayın Zeytinoğlu'nun yaptığı açıklama, gerçekten içimizi sızlattı. Evlerin yıkıldığı, binlerce ailenin yok olduğu, çocukların yetim kaldığı, depremzede kardeşlerimizin acı ile kıvrandığı bu elim günde, halk ekmeğini ve yemeğini paylaşırken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu'nun, ‘Deprem Bölgesinden gelen insanların demografik yapıyı bozacağı’ gerekçesiyle Kocaeli'de istihdam edilmemesine yönelik açıklaması, tam bir gaflettir ve basiretsizliktir. Yardım etmek için çaba gösteren 86 milyon Türkiye Halkı, afet bölgesine yardıma koşarken, Ayhan Zeytinoğlu utanç verici bir cümle kurmuştur. Bu söylemlerinden dolayı kınıyorum." dedi.

ŞUTSO Kocaeli Sanayi Odası deprem Şanlıurfa gündem