Depremzedelerin Konutları Nasıl Olacak? Bakan Kurum'dan Açıklama!

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki inşaat sürecine ilişkin, "En geç 3-4 ay içerisinde bütün deprem bölgelerinde inşaat faaliyetleri başlayacak. Bu süreci tamamen biz yürüteceğiz. Yeni yapılacak konutlar, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek, altında asla dükkan olmayacak" dedi.

Bakan Murat Kurum, depremin büyük yıkıma yol açtığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde incelemelerde bulundu. Barınma alanlarının hızlı inşası için çalışıldığını vurgulayan Kurum, etap etap tüm depremzedelerin güvenli barınma imkanına kavuşacağını belirtti.

“RADYE TEMEL ÜZERİNE TÜNEL KALIP SİSTEMİ YAPACAĞIZ”
Kalıcı konutlar için çalışmaların sürdüğünü, inşaat alanlarının belirlendiğini kaydeden Kurum, "TOKİ öncülüğünde, 10 ilde bakanlığımızın tüm iştirakleri ile beraber inşaat sürecine gireceğiz. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasına müteakip 10 ilde inşaat süreçlerini başlatacağız. Bunun için de ön alanların seçimini tamamladık. Bu alanlara ilişkin ön zemin etüt çalışmalarımıza başladık. Yeni yapılacak konutlar, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek; altında asla dükkan olmayacak. Bu bölge, deprem bölgesi olduğu için radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle gerçekleştireceğiz. Bu şekilde yaptığımız TOKİ konutlarının hepsi dimdik ayakta. Bir yıl içerisinde konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Hasar tespitlerinin ardından 10 ilimizde, ilçelerimiz dahil ihalelerimizi ve sözleşmelerimizi yaparak, mart ayı başı itibarıyla inşaatlarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız. Bu noktada tüm planlarımızı yaptık. En geç 3-4 ay içerisinde bütün deprem bölgelerinde inşaat faaliyetleri başlayacak." diye konuştu.
 

Murat Kurum TOKİ deprem konut gündem