DEVA Partili Yeneroğlu'ndan Beş Bakana Soru Önergesi

TAKİP ET

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 6 Şubat depremleriyle ilgili Meclis'e beş ayrı soru önergesi verdi. Yeneroğlu verdiği soru önergelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan cevap istedi.

Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 30 maddelik soru önergesi yöneltti. Soylu'ya yöneltilen soruların arasında, "Neden ilk 48 saatte her şehirde arama kurtarma çalışmaları başlamadı? Gecikme nedeniyle kaç vatandaş hayatını kaybetti?" ifadeleri en dikkat çekenlerden birtanesi oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a 13 maddelik soru önergesi yönelten Yeneroğlu, "Yıkılmış, yıkılacak ya da ağır hasar alan binalardan kaynaklanan vefatlar ile maddi ve manevi zararlara ilişkin hukuki, idari ve cezai sorumluluk kimlerdedir?" dedi.

Yeneroğlu, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kuruma da 13 maddelik soru önergesi yöneltti. Önergede, "İmar aflarından yararlanan kaç yapı yıkıldı? Kusurunuz nedir? İhaleler şeffaf olacak mı?" sorusuna dikkat çekildi. Yeneroğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ise 12 soru sordu. Sorularının arasında "Haberleşme neden çöktü? Yabancı ekipmanlar neden geri çevrildi? Sosyal medya yavaşlatma kararı kim tarafından ve hangi gerekçeyle alındı?" ifadeleri yer aldı. Son olarak Yeneroğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'a 12 soru yöneltirken, "Ordu ne zaman arama kurtarmaya katıldı? Kaç TSK mensubu sevk edildi?" soruları en dikkat çekenleri oldu.

DEVA Partisi Mustafa Yeneroğlu deprem gündem TBMM son dakika