Dijital kitap okuma oranı hızla düşmeye başladı

TAKİP ET

Her yıl gelişen teknoloji ile birlikte dijital kitap okuyanların sayısı bir hayli artmaya başlamıştı ki Türkiye'nin her yerinde ellerinde e-kitap gördüğümüz çok fazla insan olmaya başlamıştı. Çok uygun fiyatlara alıcı bulan bu cihazlar son zamanlarda satılmamaya başlandı çünkü insanların takip ettiği her türlü detay artık diğer kitaplarda olmaya başladı. Yani bugün kitap okuyan birisi normal kitap ile dijital kitap arasında değeri çok iyi biliyordur. Dijital kitap satış oranlarının düştüğü bilgisi yabancı kaynaklı haber ajanslarından bizim kulağımıza kadar geldi.

Dolayısıyla dijital kitap okuyucularının yapması gereken en önemli şeylerden birisi yeni bir akım yaratmak olacaktır. Bugün Apple nasıl her modelinde milyonlarca satış oranı yakalıyorsa dijital kitaplarda da uygun fiyata yeni özellikler tanıtılmalıdır. E-Kitap satışlarındaki düşüşün asıl nedeni olarak ise fiyat ve performans gösteriliyor. Yani uygun fiyata alınan bir E-Kitap maalesef çok fazla kitabı içerisinde barındıramadığı gibi aynı zamanda çok fazla hainliklerle dolu oluyor.

E-KİTAP İÇERİKLERİ KOLAY KOPYALANABİLİRLER!

Yani okumak istediğiniz bir kitabın kopyasını internette çok rahat bir şekilde bulmak mümkündür. Dolayısıyla akıllı telefon veya tablet üzerinden bu kitapları okumak insanlara kolay geliyor. Dolayısıyla kitap evleri internette dolaşan PDF ve diğer tür uzantıları silip kitap satışlarını eskisi gibi yapraklar ile yapmayı tercih ediyor. Dijital kitap satışlarındaki düşüş bu olsa gerek diye düşünüyorken kitapların eskisi gibi ele alıp okunması taraftarıyız diyebiliriz. Teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor ama kitapları da artık sanal bir hale getirmek yerine, kütüphanemizde misafir etmemiz gerekiyor.