Dili Yok Demeyin, Urfa Lisesi Kan Ağlıyor

TAKİP ET

 Şanlıurfa'da bazı okullar acilen bakım ve onarıma ihtiyaç duyuyor. Onlardan biri önemli değerler yetiştiren Urfa Lisesi…

 Şanlıurfa'da bazı okullar acilen bakım ve onarıma ihtiyaç duyuyor. Onlardan biri önemli değerler yetiştiren Urfa Lisesi… Okulun 18 Mart caddesine bakan duvarı Türk bayrağı şeklinde boyanarak güzel bir görünüme kavuşturulurken, diğer dış cephe kötü bir görüntü arzediyor.

Okulun bakımsızlıktan döküldüğü konusu Mustafa Bozkurt tarafından Facebook ‘Yor kafanı’ grubunda gündeme getirildi.  Bozkurt, ”Şehrin tam merkezinde, yetiştirdiği önemli değerler ile sürekli anılan, ekol bir okul olan Urfa Lisesi böyle bakımsız, viran ve küskün olmamalı. Tüm yetkililere, Belediye Başkanlarının dikkatine. Okulun dili yok demeyin, okulumuz kan ağlıyor.” ifadelerini paylaştı.

Buna yanıt veren isimlerden Müslüm Canbeyli, ‘Urfa Lisesi 1996 mezunuyum. Yıllar sonra okulumda öğretmen olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Ama okul cephesinin ve okul çevresinin yerel yönetimler tarafından yeterince üzerinde durulmaması beni çok üzmektedir. Ben bu konuda sayın büyüklerime bu konuda okulumuza katkı sağlamaları için okulumuza bekleriz. Herkese sağlıklı günler dilerim. Millî Eğitim Müdürlüğümüzle görüştüğümüz zaman bize dedikleri okulun boya ihtiyacını karşılarız fakat okulun boyanması için gerekli olan iskele işini karışamayacaklarını bildirdiler. Biz bu konu için belediyelerimizin bize olanak sağlamaları için desteklerini bekliyoruz.’ dedi.

Urfahizmet

urfa lisesi