Diyarbakır Annelerinin Simgesi Adaylığını Açıkladı!

TAKİP ET

Yıllardır HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri çocukları için verdiği mücadeleyi TBMM'ye taşımak için önemli bir adım attı. Diyarbakır annelerinin simgesi haline gelen ve başlattığı eylem sayesinde oğluna kavuşan Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer milletvekili aday adaylığını açıkladı.

3 yılı aşkın süredir evlatları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri verdiği mücadeleyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşımak için önemli bir adım attı.

Terör örgütü PKK’ya ve şehir uzantılarına karşı 3 Eylül 2019’da HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlayan Diyarbakır annelerinin mücadelesi örgütte büyük çözülmeye yol açtı. Nöbet eylemine katılan birçok anne evladına kavuşurken, yüzlerce terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Tuttuğu evlat nöbeti sayesinde terör örgütü tarafından kaçırılan oğluna kavuşan Ayşegül Biçer kalan mücadelesini TBMM’de sürdürmeye karar verdi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan annelerden Ayşegül Biçer, 28 Temmuz 2021'de evladını terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmayı başardı. Oğluna kavuştuktan sonrada terör örgütüne karşı eylemlerini sürdüren ve nöbet tutan annelere destek veren Ayşegül Biçer, evlat hasreti çeken ailelerin mücadelesini TBMM’ye taşımak için  14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesi AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

 


Diyarbakır Anneleri gündem Ayşegül Biçer evlat nöbeti son dakika