Doğru Tercih İçin Eğitimci Yazar Veysel Yıldırım Açıkladı.!

TAKİP ET

YKS tercih dönemi başlıyor! Üniversite tercihi yapacak öğrencilere uzmanından Eğitimci Yazar Veysel Yıldırım'dan altın değerinde öneriler.

Türkiye’de son yıllarda yükseköğretim kurumlarının sayısı hızla artarken nitelik olarak da çıta her geçen gün yükseliyor. Bu durum, adayların tercih dönemini en az YKS kadar önemli hale getiriyor. Haziran ayı ortalarında YKS'ye giren öğrenciler, sınav sonuçlarının ve YKS tercih kılavuzunun açıklanmasının ardından hayatlarının en önemli tercihlerinden birini yapacaklar. İşte uzmanlardan YKS tercihleri yapacak öğrencilere geleceğin mesleklerine yönelik altın değerinde öneriler...

Araştırmacı Yazar Veysel Yıldırım, Yaptığı açıklamada tercih yapmakta zorlanan tüm öğrencilere rehber olmak için şu açıklamalarda bulundu.

    Doğru ve uygun yaşam biçimini seçmek için

Gününüzün en az 8 saatini vereceğiniz işiniz, mesleğiniz hayatınızın en önemli yaşam ve zamandilimi olacak. Ailenizle geçireceğiniz zamandan daha çoğunu işinize ayırmak durumunda kalacaksınız.  Seçilen meslek geleceğiniz, yaşam biçiminiz olacak. Yaşam biçiminiz mesleğinizin bir sonucu olacak. 

Kendinize şu soruları sormanız gerekecek: ‘’Ben nasıl yaşamak istiyorum?’’, ’’Ben nasıl bir hayat sürmek istiyorum?’’ Çünkü işiniz yaşam biçiminizi belirleyecek. Kısaca pratik hayattan gidersek: ‘’Ben bir doktor, mühendis, öğretmen, avukat… gibi mi yaşamak istiyorum?’’ bunun kararını vermeniz gerekiyor. Bu konuda çok araştırma yapmanız, düşünmeniz gerekecek; çünkü yaşam biçiminiz geleceğinizi belirleyecek.

Bir elektrik-elektronik mühendisi ile inşaat mühendisinin çalışma alanları farklı olduğu için yaşam biçimleri de farklıdır. Ameliyata giren bir operatör doktorun yaşam biçimiyle, ameliyata girmeyen bir doktorun yaşam biçimi farklı olacaktır. Yaşam tarzlarınız sizin nerede oturduğunuzu, zamanınızı nerelerde, kimlerle, nasıl geçirdiğinizi, kazandığınız parayı nereye harcadığınızı belirler.

O yüzden meslek seçmek, yaşam biçiminizi seçmektir. 

    Para kazanmak için

Gününüzün en az 8 saatini vereceğiniz işiniz sizin geçiminizi kolaylaştıracak bir kazanç

getirmiyorsa zorlanırsınız, verimsizleşirsiniz. Hayat sizin için bambaşka olur. Emeğiniz karşılığını almak önemlidir. Teknik alanlarla ilgili mesleklerde emeğinizin karşılığı olarak alacağınız ücret daha yüksek olacaktır. Mesleğinizi seçerken size en yüksek parayı kazandıracak meslekleri göz önüne almanız gerekiyor.

    Mutlu ve iyi bir yaşam sürmek için

Severek yaptığınız bir işte başarılı olmanız kesindir. Çünkü severek yaptığınız bir ite siz çalışmış değil, eğlenmiş oluyorsunuz. Zamanınızın çoğunu harcadığınız işinizi, mesleğinizi sevmediğiniz zaman saatler geçmek bilmez, bu da sizi büyük sıkıntılar doğurur. İş tatminini yaşayamaz duruma gelirsiniz bu da sizi hem mutsuz hem de başarısız eder. Bedensel, zihinsel, ruhsal-psikolojik sağlığınızı bozar.

Bu nedenle sizi mutlu edecek, sizi ferahlatacak, maddi ve manevi iş tatmini sağlayacak mesleklere yönelin.  

    Başarılı olmak için

Başarmak önemlidir. Bir işin üstesinden gelmek, onu tamamlamak çok ama çok önemlidir. Eğer bir işi severek yaparsanız sizin başarısız olmanız asla ve asla mümkün değildir. Mutlaka başarılı olursunuz; çünkü bir işi sevdiğinizde onu en iyi bir şekilde yapmaya çalışacaksınız. Zaten bir işte başarılı olmanın yolu; o işte iyi olmaktan geçer. İşinizde iyi olursanız başarılı olursunuz. Para, başarının ödülüdür. Başarılı olmak için işinizi iyi yapmak yeterli olacaktır.

    Kendini gerçekleştirmek ve aşmak için

Diğer 4 nedenin sonucu ve en önemlisi kendini gerçekleştirmektir. Çünkü kendini gerçekleştirmek ve aşmak hem mutlu hem başarılı olmaktır. Kendimizi gerçekleştirmek hem yeterli hem değerli olmaktır. Kendini gerçekleştirmek hem geçmişe, hem şimdiye hem de geleceğe güzel şeyler bırakmaktır. Kendini aşmak, gerçekleştirmek hem kalbinize hem aklınıza güzel şeyleri kazandırmaktır. Kendini gerçekleştirmek hem kendinize, ailenize hem topluma güzel şeyler bırakmaktır.

Bu 5 ana neden üzerine odaklanırsanız size en uygun ve en doğru mesleği seçmiş olursunuz.

Bilinçli, mutlu, başarılı bir hayata yani Gelişim Yolculuğu’na gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz.

Eğitimci yazar Veysel Yıldırım'ın daha iyi izleyebilmek ve farklı bilgilere sahip olmak, aydınlanmak istiyorsanız Youtube kanalından daha detaylı takip edebilirsiniz.

 

doğru tercih i̇çin eğitimci yazar veysel yıldırım açıkladı şanlıurfa tüm türkiye üniversite tercihleri öğrenciler tercih nasıl yapılır