Dolar ve Euro Haftaya Nasıl Başladı? Piyasalardaki Son Durum

TAKİP ET

Seçimlerin yaklaşması ve Türk lirasında yaşanan değer kayıplarının ardından vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında döviz fiyatları geliyor. Peki, dolar bugün ne kadar? Şanlıurfa'da altın fiyatları nasıl? Borsa haftaya nasıl başladı? Tüm cevaplar haberimizde.

Seçimlere kısa bir süre kalmasıyla birlikte en çok merak edilen konuların başında döviz rakamları geliyor. Birçok ulusal ve uluslararası piyasa kuruluşu, Türkiye’de dövizin akıbetine yönelik tahminlerde bulunuyor. 

Dolar, İstanbul serbest piyasalarında haftaya 19.2520 seviyesinden başladı. Doların alış fiyatı ise 19,2500 seviyelerinden açılış yaptı. Euro ise haftaya 20,9840 liradan başladı. Euronun piyasalarda alış fiyatı ise 29,9840 olarak belirlendi.

Geçtiğimiz cuma dolar kapanışı 19,2560 seviyesinden, euro ise 21,0080 seviyesinden yapmıştır.

BORSA HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

Borsa rakamları merak edilen bir diğer konu. Türk lirasının değer kaybıyla birlikte birçok küçük yatırımcının borsayı tercih ettiği biliniyor. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bu haftaya 4,924 puandan başladı.

ŞANLIURFA ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta yaşanan rekorların ardından hafta sonunu görece olarak sakin geçirdi. Ons altın fiyatı bin 993 dolar bandından işlem görüyor. Düğün mevsiminin yaklaşması ve seçimler altın fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor.

Şanlıurfa’da altın fiyatları ise haftaya şöyle başladı;

Gram altın: bin 234 lira
Çeyrek altın: bin 999 lira
Yarım Altın: 4 bin 203 lira
Cumhuriyet altını: 7 bin 972 lira

ŞANLIURFA AKARYAKIT FİYATLARI

Piyasalarda para ve altın durumunun yanı sıra benzin ve mazot fiyatları yaygın olarak merak edilen konuların başında geliyor. Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 85.07 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Brent petrol fiyatı ve OPEC kararları akaryakıt fiyatlarını en çok etkileyen konuların başında geliyor. Bunun yanı sıra iç piyasalarda dövizin durumu da akaryakıt fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler arasında sayılıyor. Peki, Şanlıurfa benzin fiyatları ne kadar? 

Şanlıurfa kent merkezinde akaryakıt fiyatları şu şekilde;

Benzin: 23.23 TL
Motorin: 21.32 TL
LPG: 10.55 TL


 

Şanlıurfa benzin fiyatları Şanlıurfa mazot fiyatları Dolar bugün ne kadar