DP Genel Başkan Yardımcısı Aksoy Şanlıurfa'da

TAKİP ET

DP Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Demokrat Parti (DP) Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat ve partililer tarafından karşılanan Aksoy, partisin il başkanlığı binasında basınla bir araya gelerek, göç meselesi hakkında da açıklamalarda     bulundu.

Aksoy, Şanlıurfa başta olmak üzere bir çok şehirde sahada incelemelerde bulunduklarını belirterek, “Bölgesel olarak çalışmaları tamamladık. Ekimin sonunda kamuoyuna bir yol haritası paylaşacağız” dedi.

Şanlıurfa’nın göçü inceleme noktasında önemli bir şehir olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

“Şanlıurfa’ya sık sık gelip çok farklı boyutlarıyla göçü sahada inceleyip, çözüm yolları bulmak istiyoruz. Pazartesi gününden beri sahadayız. Hatay, Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin ve en sonunda da Şanlıurfa’ya geldik. Hem sivil toplum örgütlerini hem de meslek odalarını ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarla buluşuyor. Yaşadıkları sorunları öğreniyoruz. Buna göre de Türkiye’miz sosyolojik olarak nereye gidiyor öğrenmek istiyoruz ki, çözümler bulalım.  Geldiğimiz noktada ülkemizde 2 milyonun üstünde 18 yaş altı çocuk var. Türkiye’nin en büyük sorunu göç ile birlikte kayıp bir nesil yetişiyor. Biz de Demokrat Parti olarak, devlet aklıyla sağlıklı bir şekilde ve en önemlisi güvenli bir şekilde Suriyeliler nasıl geri gidebilirler? Türkiye değil de kendi ülkelerine nasıl adapte olabilirler? Onun çalışmalarını yürütüyoruz. Sonuçta Suriye bizim komşu ülkemiz, bir barış içinde yaşamak istiyoruz. Suriye’nin güvenliği, Türkiye’nin güvenliğidir. Bizlerde bunu alt yapısı oluşturmak istiyoruz. Bölgesel olarak çalışmaları tamamladık. Ekimin sonunda kamuoyuna bir yol haritası paylaşacağız.”

Aksoy, Urfa programı kapsamında Türk Eğitim-Sen, Eczacılar Odası, Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu başkan ve yönetimini ziyaret edecek. İki mahalle muhtarı ile de görüşecek olan Aksoy, Şeyhanlılar Federasyonu başkan ve üyeleri ile de bir araya gelecek.

Şanlıurfa MİSİAD Başkanlığı'nca düzenlenen yemeğe de katılacak olan Aksoy, daha sonra kentten ayrılacak.

 

 

 

 

Demokrat Parti İlay Aksoy Şanlıurfa