Dr. Hikmet Çıra, Adıyaman'a Umut Oldu!

TAKİP ET

İYİ Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Dr. Hikmet Çıra, Adıyaman'da mevcut listedeki adaylar arasında siyasi tecrübesi, uluslararası ilişkileri ve projeci bir kişiliği ile ön plana çıkıyor. İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener'in yarınki Adıyaman ziyaretinin ise Dr. Hikmet Çıra'ya destek amacı taşıyabileceği belirtildi.

İYİ Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Dr. Hikmet Çıra, bölge halkı için umut oldu. Siyasi tecrübesi ve kabiliyeti ile adaylar arasında ön plana çıkan Çıra, bölge halkı için umut vadediyor. 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman, 14 Mayıs seçimlerine buruk halde giriyor. Üst üste gelen doğal felaketlerin harabeye çevirdiği Adıyaman’da siyasi partilerin gösterecekleri milletvekili adayları da halkın yakın merceği altında. Şu anki adaylar arasında ön plana çıkan İYİ Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Dr. Hikmet Çıra’nın İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in yarınki Adıyaman ziyaretinin ardından kabul göreceği ifade edildi.  

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞTIM, MÜCADELE ETTİM”

İYİ Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Hikmet Çıra, yaptığı açıklamada, “2015 yılından itibaren  Sayın Genel Başkanım Meral Akşener hanımefendinin yol arkadaşı olarak Türkiye’yi karış karış dolaşarak yanında mücadele ettim.Hareketin parti kurulma sürecine dönmesi sonrası; İYİ Parti kuruluş aşamasında bilim, sanayi ve teknoloji programının hazırlanmasında komisyon üyesi olarak görev yaptım. Parti kurulduktan sonra Sayın Genel Başkanım tarafından Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğine atandım. Partide bu süreç içerisinde verilen her türlü görevde yer aldım. AR-GE Sanayi Komisyonu koordinatörlük görevine üyeler tarafından oy birliği ile seçildim. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer başkanlığında Sanayi Teknoloji ve Gençlik Politikaları Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Halen Partimizde Yüksek İstişare Üyesiyim. Sanayi Ve Teknoloji Komisyonu ve Turizm Komisyonunda üye olarak partime hizmetim devam etmektedir.” ifadelerini kullandı. 


HİKMET ÇIRA KİMDİR?

-2 Ocak 1970 Malatya doğumlu, aslen Kahramanmaraş Pazarcıklı olup Adıyaman Gölbaşı nüfusuna kayıtlı Dr. Hikmet Çıra bölgenin sevilen bir iş insanı. 
-İlk orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden   1994 yılında mezun oldu. 
-2002 – 2006 yılında İçişlerinden istifa ederek sağlık turizmi konusunda faaliyet gösteren bir şirket kurarak genel müdürlüğünü yürüttü.
- 2003 - 2006 yılları arasında Irak ve Suriye’de sivil toplum örgütlerinde çalışmalarda bulunan Dr. Hikmet Çıra yine aynı yıllarda Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan’da ticaret yaptı. 
-Hikmet Çıra, evli ve 9 yaşında bir kız çocuğu babası.   


 

Şanlıurfa Hikmet Çıra İYİ Parti