DSP Başkanlık Kurulu Kararını Açıkladı

TAKİP ET

DSP Parti Meclisi toplantısının ardından alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı. Başkanlık Kurulu, ittifak görüşmeleri için Genel Başkan Önder Aksakal'a tam yetki verdi.

DSP Parti Meclisi toplantısının ardından alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı. Başkanlık Kurulu, ittifak görüşmeleri için Genel Başkan Önder Aksakal'a tam yetki verdi. 

DSP Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında bugün parti genel merkezinde toplandı.

Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, Demokratik Sol Parti Genel Merkezinde gerçekleşen Parti Meclisi Toplantısı'nda alınan kararları kamuoyuyla paylaştı. Ejder Onursal, kararların oy birliği ile alındığını açıkladı.

​​​​ÖNDER AKSAKAL'A TAM YETKİ 

DSP Parti Meclisi'nin aldığı kararlar şöyle: "11 Mart 2023 Cumartesi günü toplanan Parti Meclisimiz, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Seçimleri ile ilgili detaylı değerlendirmeler yapmış, aşağıdaki hususları kararlaştırmıştır. Buna göre;

1- Demokratik Sol Parti olarak seçimlere katlım sağlanmasına,

2- DSP Tüzüğünün 62'nci maddesi gereğince milletvekili adaylarımızın merkez yoklaması yöntemiyle belirlenmesine,

3- 10 Mart 2023 Cuma günü yapılan DSP Başkanlık Kurulu toplantısında oy birliği ile kararlaştırılan; 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili 2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu çerçevesinde, ğartimiz dışındaki siyasi partilerin temsilcileriyle görüşmeler yapmak, adı geçen kanunun 'Seçim İttifakı' başlığı altında yer alan 12. maddesi hükmü gereği, yapılacak ittifak protokolünü imzalama, gerektiğinde yapılan protokolde değişiklik yapma ve gerektiğinde ittifaktan vazgeçme hususlarında Genel Başkan Sayın Önder Aksakal’a tam yetki verilmesine yönelik kararının kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir.”

DSP Önder Aksakal seçim son dakika Haber Şanlıurfa