DSP'li Onursal'dan 'Demokratik Solcular' Grubuna Tepki

TAKİP ET

Demokratik Sol Parti Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, Millet İttifakı'na destek vereceğini açıklayan 'Demokratik Solcular' grubuna tepki gösterdi.

Demokratik Sol Partili (DSP) 51 eski bakan ve milletvekilinden oluşan ‘Demokratik Solcular’ adlı bir grubun seçim öncesi Millet İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından Demokratik Sol Parti Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Onursal yaptığı açıklamada, “Kendilerini DSP’li gösterip ama neredeyse 20 senedir Demokratik Sol Parti Genel Merkezine bir kere bile uğramamış, parti çalışmalarına en ufak desteği vermemiş, maddi ve manevi hiçbir katkıları olmayanların, televizyon ekranlarına çıkıp “DSP adına” konuşmaları hem siyasi etik değerlerine aykırı, hem de hiçbir geçerliliği ve ciddiyeti bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

DSP Genel Merkezi ve yetkili organları tarafından yapılmayan hiçbir açıklamanın dikkate alınmaması gerektiğini belirten Ejder Onursal, “Birilerinin “kullanışlı aparatları” olmayı kendilerine görev addedip DSP’ye zarar vermek amacıyla iyi niyetli olmayan ve bir yerlere hizmet edenlere karşı basın yayın organlarının da doğru bilgilendirilmesinde fayda görüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu seçim atmosferinde kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmak isteyen ve partimizin görüşlerini almak isteyen basın yayın organlarına kapımız her zaman açıktır. Genel Başkanımız başta olmak üzere DSP Genel Merkezi ve yetkili organları tarafından yapılmayan hiçbir açıklamanın partimizi bağlamadığını belirterek, bu tür yanlı ve yanıltıcı açıklamalardan kaçınılmasının daha ahlaki olacağını vurgulamak isterim.” şeklinde konuştu.

Ejder Onursal Demokratik Solcular DSP Tepki