Dünya Seyyidler ve Şerifler Birliği Başkanlığı Kuruldu...

TAKİP ET

Dünya Seyyidler ve Şerifler Birliği Başkanlığı Mustafa Çiçekli ve ekibi tarafından Kurularak merkezi Şanlıurfa olarak belirlendi.

Dünya Seyyidler ve Şerifler Birliği Başkanlığı  Mustafa Çiçekli ve ekibi tarafından Kurularak merkezi Şanlıurfa olarak belirlendi.

Dünya Seyyidler ve Şerifler Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çiçekli yaptığı açıklamada : 

Efendi, bey, beyefendi, reis manalarına gelen "Seyyîd", Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) Hazret-i Hûsey'in'den gelen nesl-i pâkine verilen ünvandır. Hanımlar için "Seyyîde" ünvanı kullanılır. Seyyîd mefhumunun Farsça karşılığı ise "Mirza"dır.

Şerefli, şanlı, şanı yüce manalarına gelen "Şerif" ise, Resulullah Efendimiz’in (asm) Hazret-i Hasan’dan gelen nesl-i pakine verilen unvandır. 

Seyyid ve şerif kelimeleri için sadece örfte böyle bir ayırım yapılmış olmakla beraber, sonuçta her iki kavram da Hazret-i Peygamber’in (asm) pak neslini ifade etmiştir. Hatta önceleri her iki nesle seyyid denmiş, sonraları bunlardan Hazret-i Hasan’ın nesline şerif denmiştir. Şimdilerde ise her iki pak nesle de seyyid denmektedir. 

Seyyid kelimesi bizzat Resulullah Efendimiz’in (asm) özelde pak nesline, genelde ise şerefli ve değerli şeylere verdiği bir unvandır. Meselâ Resul-ü Ekrem Efendimiz (asm), bir gün minberde bulunduğu bir sırada yanındaki Hasan’ı (ra) işaret ederek, “Bu oğlum seyyiddir. Umulur ki Allah onun vasıtasıyla iki Müslüman fırkanın barışmasını sağlar” demişi; bir başka gün de: “Hasan ve Hüseyin cennet ehlinin gençlerinin iki seyyididirler”  buyurmuştur.  
"Herşeyin menfaat olarak düşünüldüğü bu devirde,gerçekten ve tüm samimiyetimle sadece birlik ,beraberliğe atılmış ilk adım olarak kabul ediyorum.Sivil toplum kuruluşu olarak hem akraba ,hem tüm seyyid ve şerifleri, siyaset makam mevki, para
şan şöhret, katmadan ,yapacağımız hizmetleri düşünüyoruz.

Sadece ve sadece Allah'ın rızasını dûstur edinmiş değerli ve bilgili büyüklerimizin desteği bize güç verecektir. Organize olmayan yek vucut olmayı başaramamış topluluklar sadece kalabalık olmaktan başka bir kıymeti harbiyesi olmayan cılız seslerin ara ara yükseldiği topluluklardır. Ama organize olmayı gençlerin cevval bir yol göstericinin delaletiyle becerebilmiş, başarmış topluluklar hayatın her kademesinde başarıyı yakalar. dedi

 

 

dünya seyyidler ve Şerifler birliği