Dünyanın İlk 3 Boyutlu Roketi Yörüngeye Yerleşemedi

TAKİP ET

ABD'de bulunan Florida eyaletinde dünyanın ilk 3 boyutlu roketinin denemesi gerçekleştirildi. Daha önce iki denemesi iptal edilen roket, kalkış yaptı ancak yörüngeye oturamadı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Üssü bugünlerde yenilikçi bir denemeye ev sahipliği yapıyor. Dünyada ilk defa üç boyutlu yazıcıyla üretilen bir roket, dünyanın yörüngesine oturtulması için fırlatıldı

Daha önceki iki denemesi iptal edilen roket bu kez başarılı bir kalkış gerçekleştirdi. Başarısız denemelerde itici gaz sıcaklığı ve yakıt basıncı sorunlarının oluştuğu açıklanmıştır. Son deneme de ise uçuş aşamasına geçildi ve roket başarılı bir şekilde kalkış yaptı. Ancak beklendiği gibi dünyanın alçak yörüngesine oturamadı.

Dünyanın ilk 3D baskılı roketi olma özelliğini taşıyan bu roket, üretim ve uçuş maliyetlerini düşürüyor. 33 metre uzunluğunda ve 2,2 metre çapında olan rokette herhangi bir yük bulunmuyor. Şimdiye kadar üç boyutlu olarak üretilen en büyük nesne olma özelliğini taşıyan roket 60 günde üretildi.

 

3d roket 3 boyutlu roket