Ejder Onursal Deprem Sonrası Siyaset Konuşulmasını Eleştirdi

TAKİP ET

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrasında siyaset konuşulmasını eleştirdi. 

Türkiye'de tartışmaların kişiler üzerinden yürütüldüğünü ve bu durumun yanlış olduğunu söyleyen Onursal, “Asıl mesele sistemdir. Ülkemiz büyük bir felaketi daha yaşadı. Acımız büyük çünkü binlerce canımızı kaybettik. Hepsini rahmetle anıyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.


“SİYASETİ DEĞİL AKSAYAN SİSTEMİ KONUŞMAMIZ GEREKİYOR”
Depremin hemen ardından siyaset konuşulmasını eleştiren Onursal, “Zaman siyaset konuşma zamanı değil ama asıl konuşmamız gereken; siyasetten ziyade aksayan sistemdir. Devletler güçlü sistemler üzerine var olur. Eğer siz şahıslara göre sistem yaparsanız o zaman her değişen şahısla birlikte sistem de değişmiş olur” şeklinde konuştu.

“40 BİNİN ÜZERİNDEKİ YURTTAŞIMIZIN HESABINI KİM VERECEK?”
Açıklamalarını sürdüren Onursal, “Peki, yaşanan depremlerde kaybettiğimiz 40 binin üzerindeki yurttaşımızın hesabını şimdi kim verecek? Burada derdimiz iktidarı veya ittifakları suçlamak değil, siyaset yapmak hiç değil! Derdimiz bu yaşananlardan ders çıkarılmasıdır. Çünkü gün birlik olma, yaraları sarma günüdür ama hataları, eksikleri de görme günüdür. Demokratik Sol Parti olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ortak akılla bunların üstesinden gelebiliriz. Onursal Genel Başkanımız rahmetli Bülent Ecevit'in dediği gibi köyleri kalkındırmak, şehirlerimizi ve binalarımızı güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Pandemi ve deprem anında herkesin köylere yönelmesi bu hakikati bir kez daha göstermiştir. Öyleyse gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyup yarınlarımızı ‘güvenli’ hale getirelim” dedi.

DSP Ejder Onursal deprem açıklama haberler siyaset ittifak