Elazığ Depreminde Can Kaybı 36'ya Yükseldi!

TAKİP ET

Elazığ depremde can kaybı 36'ya yükseldi. Sürsürü Mahallesi'nde üç kişinin, Mustafa Paşa Mahallesi'nde bir kişinin cansız bedeni enkazından çıkarıldı.

Elazığ'da Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Paşa ve Sürsürü mahallelerinde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremde enkaz altında kalan 45 kişi sağ çıkartılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi. 

Sürsürü Mahallesi’nde Dilek Apartmanı'nın enkaz altında ikisi erkek, biri kadın olmak üzere üç kişinin cansız bedeni çıkarıldı.  Mustafa Paşa Mahallesi’nde de Sakine Düşmez'in cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı.  Sakine Düşmez'in Kalay Apartmanı’nda oturduğu öğrenildi.

BİR KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Dilek Sitesi'nin enkazında kaldığı belirtilen 6 kişiye ulaşmak için ekiplerin sürdürdüğü çalışmalarda saat 15.30 sıralarında, 3 kişinin yeri tespit edildi. Ekipler, 3 kişiden 1'inin cansız bedenini enkazdan çıkardı. İsmi öğrenilemeyen kadının cansız bedeni, otopsi için hastaneye götürüldü. Ekipler, yerlerini tespit ettikleri 2 kişiyi enkazdan kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından enkaz altında kalan 45 vatandaşın kurtarıldığını, 6 vatandaşın ise enkaz altında olduğunu söylemişti. 

Öte yandan Mustafa Paşa Mahallesi’ndeki arama-kurtarma faaliyeti bitti, tarama faaliyetleri başladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesi 6,8 büyüklüğünde deprem ile sallandı. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde saat 20.55'te meydana geldi.  Deprem sonrası,  toplam 640 artçı sarsıntının olduğunu ve sarsıntılardan 20’sinin büyüklüğünün 4’ün üzerinde olduğu açıklandı.

Depremde 36 kişi hayatını kaybederken, 1.607 kişinin depremden sonra hastanelere başvurduğu aktarıldı.

Deprem sonrası AFAD koordinasyonunda enkazdan kurtarılan kişi sayısı 45'e yükseldi. Depremde yaralananlardan bin 503 kişi ise taburcu edildi. 

Deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

elazığ depremi can kaybı