Eliyahu'nun Beyanını Esefle Kınıyoruz

TAKİP ET

Türk Yahudi Toplumu, sosyal medya hesabından Dünya Yahudi Kongresi Başkanı (WJC) Başkanı Ronald S. Lauder'in açıklamasını paylaşarak, İsrailli Haham Shmuel Eliyahu'nun Türkiye ve Suriye'deki ölümcül depremi 'ilahi adalet' olarak nitelendiren yorumuna tepki gösterdi.

Türk Yahudi Toplumu, sosyal medya hesabından Dünya Yahudi Kongresi Başkanı (WJC) Başkanı Ronald S. Lauder’in açıklamasını paylaşarak, İsrailli Haham Shmuel Eliyahu'nun Türkiye ve Suriye'deki ölümcül depremi “ilahi adalet” olarak nitelendiren yorumuna tepki gösterdi.

Türk Yahudi Toplumu Sosyal medya hesabında, “Dünya Yahudi Kongresi : İsrailli Haham Shmuel Eliyahu'nun Türkiye ve Suriye'deki ölümcül depremi “ilahi adalet” olarak nitelendiren korkunç yorumları karşısında dehşete düştük.”  Biz de, Shmuel Eliyahu’nun bu kabul edilemez beyanını esefle karşılıyor, kınıyoruz.” Açıklamasına yer verdi.

WJC Başkanı Lauder: “Ben Şahsen İyilik Ve Merhamet Sahibi Bir Tanrı'ya İnanıyorum”

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı (WJC) Başkanı Ronald S. Lauder, İsrailli hahamın Türkiye ve Suriye'deki ölümcül depremin 'ilahi adalet' olduğu yönündeki açıklamalarını kınadı. İsrail'de Haham Shmuel Eliyahu'nun İsrailli muhafazakar ve dindar haftalık gazete Olam Katan'da Türkiye ve Suriye'deki ölümcül depremin “ilahi adalet” olduğu şeklindeki yorumlarına tepki gösteren Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald S. Lauder şunları söyledi: "Haham Shmuel Eliyahu tarafından yapılan korkunç yorumlar karşısında dehşete kapıldım ve dehşete düştüm. Kendini ruhani bir lider olarak tanıtan bir adam bir yana, herhangi bir ahlaka sahip herhangi bir insanın şimdiye kadar 28.000'den fazla erkek, kadın ve çocuğun trajik ölümleriyle harap olmayacağı bana akıl almaz geliyor. Sadece bu ölümlere değil, tüm felaketlere ve trajedilere Tanrı'nın iradesi olduğuna inandığı iddiası, beni umutsuzluğa varan büyük bir acıyla dolduruyor. Ben şahsen iyilik ve merhamet sahibi bir Tanrı'ya inanıyorum ve hem kaybedilen canların yasını tutan hem de hayatta kalanların sevdiklerinin hatıralarında biraz teselli bulmaları için dua eden Türkiye milleti ve halkı ile Suriye halkına katılıyorum. Şimdi, nefreti ve bölücülüğü körüklemek için değil, kendimizi birbirimize yardım etmeye ve desteklemeye adadığımız bir an.”

(WJC) Başkanı Ronald S. Lauder İsrailli Haham Shmuel Eliyahu Türk Yahudi Toplumu