Enerji Bakanlığı'nın Önünde Sabahladı! Mahmut Tanal, Şanlıurfa'daki Elektrik Kesintisine Dikkat Çekti...

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da yaşanan elektrik kesinlerine dikkat çekmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde gece boyunca oturma eylemi yaptı. Tanal, "Çözüm üretilmezse halkın taleplerini farklı yöntemlere gündeme getirmeye devam edeceğim" dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, elektrik kesintileri mağduriyetine dikkat çekmek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Eylemini sabaha kadar sürdüren Tanal'a bazı vatandaşlar gece su ve çay getirdi. 

Solunum cihazına, diyaliz cihazına bağlı hastaların elektrik kesintilerinden olumsuz yönde etkilendiğine dikkat çeken Tanal, ''Eylemimizin amacı bir an önce çözüm bulunması. Eğer burada çözümler üretilmezse, demokratik tepkilerimiz farklı yöntemlerle devam edecektir" dedi.

Sabah kahvaltısını bakanlık önünde vatandaşların getirdiği haşlanmış yumurta ve lavaş ekmekle yapan Tanal, şu açıklamayı yaptı: 
"AK Parti Milletvekilleri gibi Monaco’da ıstakoz soymuyoruz, yemiyoruz. Şanlıurfa ve Mardin’de kronikleşen elektrik kesintileri nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde başlattığım oturma eylemi sebebiyle vatandaş bize sabahtan lavaş ekmek ve yumurta getirdi. Bununla kahvaltımızı yapıyoruz. Duyarlı vatandaşlara minnettarız. Gece ziyaretime gelip çay getirenler oldu. Su getirenler oldu. Onun için 85 milyon insanımıza minnettarım. Umarım ve dilerim ki buradaki anlamlı eylemimiz bakanlık tarafından göz önünde bulundurulur. 

Şanlıurfa’daki altyapı yenilenmediği için tahta direklerle, çürümüş olan tellerle elektrik dağıtımı yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı kayıp elektrik oranı çok fazladır. Solunum cihazına, diyaliz cihazına bağlı vatandaşlarımız elektrik kesintileri nedeniyle mağdur durumdalar. Eylemimizin amacı bir an önce çözüm bulunması. Eğer burada çözümler üretilmezse, demokratik tepkilerimiz farklı yöntemlerle devam edecek.

Türkiye’den Suriye’ye elektrik telleri ve direkleri döşendi. Suriye’ye ücretsiz elektrik verilmekte ancak Şanlıurfa ve Mardin’deki hemşehrilerimiz elektrik kesintileriyle mağdur durumda.  Oysa elektrik kullanımı bir insan hakkıdır. Bakanlık sorumluluklarından kurtulamaz. Hizmetin götürülmesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın görevidir, sorumluluğudur. Bu hizmetin götürülmemesi sorumluluğu gerektirir. Cezai sorumluluğu vardır, idari sorumluluğu vardır ve tazminat sorumluluğu vardır."

Mahmut Tanal Şanlıurfa elektrik eylem