Enkazdan Mucize Kurtuluşlar

TAKİP ET

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremin 6. gününde mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor. İşte enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarında son durum...

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.
Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor...


136. SAAT HATAY
Hatay'ın Kuyular Mahallesi'ndeki bir enkazda çalışma yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Güney Kore arama kurtarma ekipleri, dinleme çalışması sonucu enkaz altında sağ olanlar bulunduğunu tespit etti.
Ekiplerin çalışmasıyla depremden 136 saat sonra Doğu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Bekir Doğu, ambulansla hastaneye götürüldü.
Gencin annesi Emine Doğu'nun da enkaz altında olduğu ve ekiplerin anneyi çıkarmaya çalıştığı belirtildi.
Hatay'da yine 136 sonra bir çocuk, enkazdan yaralı çıkarıldı. Antakya Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir binanın enkazından Kocaeli İtfaiyesi tarafından Mahmud Alkannas (10) isimli bir çocuk, 136. saatin ardından canlı olarak çıkarıldı.


136. SAAT ADIYAMAN
Adıyaman'daki Çınar Sitesi'nin enkazında çalışma yürüten AFAD ve Kömür İşletmeleri AŞ arama kurtarma ekipleri, Sevgi Çolak'ı 136 saat sonra enkazdan çıkardı.
Çolak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Arama kurtarma ekipleri, 136 sonra gelen mucize kurtuluşun ardından birbirlerine sarıldı.

deprem mucize gündem Hatay Adıyaman