EPDK Müjdeyi Verdi: Depremzedeler Güvence Bedeli Ödemeyecek!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), depremzedelerin bulundukları ve göç ettikleri illerde yapacakları yeni elektrik ve doğal gaz aboneliğinde güvence bedeli ödemeyeceğini duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yaşanan depremler sonrasında yeni bir karar aldı. Alınan kararla birlikte depremzedeler, OHAL süresi boyunca bulundukları ve göç ettikleri illerde yapacakları yeni elektrik ve doğal gaz aboneliğinde güvence bedeli ödemeyecek.

Depremden etkilendiğini e-Devlet platformundan veya herhangi bir nüfus müdürlüğünden alınan ikametgah belgesi, valilik, kaymakamlık gibi idari birimlerden alınan yazılar, elektrik, su, doğal gaz aboneliklerine ait faturalar ya da faturaların mobil ekran görüntüsü gibi belgelerle gösteren elektrik ve doğal gaz abonelerinden yeni abonelik işlemlerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Afet bölgesinde depremden önce 6 milyon elektrik, 1 milyon 700 bin de doğal gaz abonesi bulunurken elektrikte meskende asgari 420 lira, doğal gazda ise 1430 lira güvence bedeli ödeniyordu.

EPDK güvence bedeli depremzede OHAL