Erdoğan'dan MHP ile yaşanan krize ilişkin açıklama

TAKİP ET

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü karşılıklı açıklamalar sonrası krize dönüşen AKP-MHP ittifakı hakkında konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü karşılıklı açıklamalar sonrası krize dönüşen AKP-MHP ittifakı hakkında konuştu. Erdoğan, 'Temelini Cumhur İttifakı'nın oluşturduğu anlayışı koruyacağız, onu devam ettireceğiz' dedi.

Erdoğan, ittifak konusunda kendisinin ve Bahçeli'nin görevlendirdiği isimler görüşmeleri sürdürdüğünü açıkladı. "Bu arada bizim de Sayın Bahçeli ile bir araya gelmek suretiyle atacağımız adımlar var ama henüz somut olarak ‘şu şöyle olacak, bu böyle olacak’ diye bir şey yok" diyen Erdoğan, "Temelini Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu anlayışı koruyacağız, onu devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Şimdi birileri çıkarmış 'af'... Ne affı? Eğer benim mağdurum, mazlumun bu noktada 'tamam ben affettim' diyorsa, bu ayrı konu ama biz  asla. O zaman adil bir iktidar olamazsınız. O zaman adaletle hükmeden bir iktidar  olamazsınız" sözlerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP'yi meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır" cevabını vermişti.

türkiye cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan