Erdoğan Şanlıurfa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşmasında Konuştu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da Aynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşmasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da "ynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşmasında konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Dili, ırkı nedeniyle nasıl insanları tasnif edemezsek, cinsiyetine göre de ayıramayız.

Kadınlara yapılan adaletsizlikler kimi zaman din ya da kültür kılıfına büründürülüyor. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlara haksızlık yapılmıştır. Kimi zaman en yakınımızdakilerle karşı karşıya gelme pahasına hep kadınların tarafında yer aldık.

Bu topraklarda bugün vatanımız diye sarılabiliyorsak bunda kadınların büyük rolü vardır. Anadolu kadını bu topraklar gibi çilekeştir, kurucudur, yapıcıdır.

AK Parti'nin Kadın Kolları’nda 4.5 milyon kadın üyemiz var. Kabinemizde 2 kadın Bakanımız 4 Bakan Yardımcımız var. 

Türkiye'yi bugünlere sizlerle beraber getirdik. Geleceği de sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Aile kurumumuz en çok sahip çıkmamız gereken bir değerimizdir.

Batı dünyası aile kurumunu yıktı. Aile yapımızı sarsmaya yönelik saldırılarla karşı karşıyayız. Çarpık toplumsal ilişkilerine baktığımızda hepsinin önce aileyi hedef aldığını görüyoruz. Bazıları benim en az 3 çocuk tavsiyemi özel hayata müdahale gibi göstermek için çırpınıyor.

cumhurbaşkanı erdoğan Şanlıurfa 8 mart dünya kadınlar günü